Skip to main content
Den beroendeframkallande podden om livets nödvändigheter.

Sylvesteraftonen behöver inte enbart innebära bubbel i alla dess former, utan också läckra cocktails och drinkar, med eller utan alkohol efter tycke och smak.

Jag blev tipsad om dessa härliga drinkar som jag provat och gillar så pass att jag kommer bjuda på dom till nyår samt till trettonhelgen.

Först ut är en drink som rätt och slätt kallas ”Nyårsdrink”, den på bilden ovan.
Du behöver:
Gianni Doglia Moscato d´Asti, nr 7925, 99 kr/750 ml
4 cl rom
6 cl ingefära/ananas kombucha
3 cl pressad citron
Isbitar

Skaka/blanda alla ingredienser och toppa med 10 cl Gianni Doglia Moscato d’Asti  samt garnera med citron.

Nästa drink är lite mer av en ”mysavec”, med cognac. Just cognac tycker jag varit sorgligt bortglömt de senaste åren. Mycket synd då det är ett ädelt destillat med anor som kan bjuda på smakupplevelser som heter duga, antingen för sig eller i en drink.

På bilden ovan har vi ”Le voyage des amants”, gjord med Martell VSOP Red Barrel, nr 81506, 699 kr/700 ml.
Du behöver:
50 ml Martell VSOP Red Barrel
50 ml kallt rooiboste
50 ml Ginger Ale eller Ginger Beer

Fyll ett highballglas med is och häll sedan i de övriga ingredienserna. Blanda och garnera med ett färsksnittat apelsinskal.

Ha en suverän, glittrande nyårsafton och kom ihåg att dricka varannan (minst) vatten!