Välkommen på en Wine Makers Dinner med en av Sveriges äldsta vingårdar – Blaxsta Vingård!

Kvällen till ära serverar Spritmuseum Restaurang en välkomponerad trerättersmiddag med vinerna i fokus. I dryckesväg erbjuds fyra exklusiva viner från Blaxsta Vingård. Detta är en unik chans att prova ett urval av dessa prisbelönade viner.

Blaxsta är ensamma om att plantera vitis vinifera (de ädla druvsorterna) i Sverige och deras isvin Vidal har vunnit VM fyra gånger. Denna kväll får ni bland annat prova de sista flaskorna av ett isvin från 2008. På plats för att presentera vingården är Göran Amnegård, vinmakare på Blaxsta Vingård.

KVÄLLENS MENY

Välkomstdrink
Apple spice (kryddigt isvin) och mousserande vin

Förrätt
Chardonnay med ekfatslagring från 2018
Pilgrimsmusslor i skal med blomkål och sparrisemulsion

Varmrätt
Grand Cuvée Estate (4a årgångar), Merlot och Cabernet Franc
Skånsk anka med primörmorötter, rökt bröd och ramslök

Dessert
Vidal Ice Wine 2008
Baba au rhum med rabarber, maränger och glass på älgyoghurt

Pris
1 150 kr inkl. fyra viner och en trerättersmeny samt en kort introduktion av vår utställning Vin.
Begränsat antal platser. Vi dukar med gott om plats mellan borden. Sista anmälningdag 7 maj och du köper din plats här. 

Kvällen är ett samarbete mellan Spritmuseum och Blaxsta Vingård.