Vinsmart: Livesänd provning ”Bubblor från världens bästa vitvinsland!”

Nu är det dags att utforska våriga bubblor från, enligt många, världens bästa vitvinsland; Tyskland! Inte nog med att vi har en riktigt spännande nyhet att prova – vi kommer även att fira in våren rejält. Kvällen till ära har vi en grönfingrad gäst med oss i studion; Karin Almström. Karin känner ni kanske främst igen från Lotto eller Keno, men hon jobbar faktiskt även på Ulriksdals Slottsträdgård.

Ni kommer bland annat att få tips kring hur ni fixar ett eget kryddland men även hur ni får uteplatsen eller balkongen att blir en extra mysig. Perfekt för att avnjuta exempelvis ett glas bubbel!

Nicke kommer, som vanligt, att som guidar er genom provningen av kvällens vin. Om du vill kan du ha med vinet samt tillbehören som listas nedan till hands, sen är det bara att hänga med!

När:
 fredag 9 april, klockan 18:30-19:30
Var: online via denna länk
Kostnad: ingen

Provningen är helt kostnadsfri, om du vill kan du ha med vinet samt tillbehören som listas nedan till hands, sen är det bara att hänga med!

Kvällens vin
R Imperial – Riesling Sekt Extra Trocken (NYHET!) nr. 76091, 750 ml, 99 kr 
Vinet finns på hyllan hos 48 Systembolag. Du hittar enkelt din närmaste butik under ”Vilka butiker har drycken?” på länken ovan. Om det inte finns på något Systembolag nära dig går det bra att beställa via Systembolagets hemsida. Säkrast är att beställa senast skärtorsdagen 1/4, då bör du hinna få vinet i tid till provningen. Beställer du senare kan det gå, men det beror på var i landet du bor.

Glasen i provningen
Glaset är oerhört viktigt för vinupplevelsen! Inför varje provning väljer Nicke därför glastyp med omsorg.
I provningen använder vi Willsberger Anniversary Champagneglas
Mer information om glasen hittar du här: https://bagarenochkocken.se/spiegelau/

Tillbehör
För att få ut så mycket som möjligt av provningen föreslår vi att du har följande tillbehör redo när sändningen börjar. Den här gången ber vi er förbereda detta enkla recept:
Nickes laxtartar
(4 personer)
Ingredienser:
200 gr skivad kallrökt lax
1 liten rödlök
50 gr gurka
1 kruka dill
1 msk pepparrot riven
1 dl majonnäs
1 st citron
Skivat rågbröd
Så här gör du:
1. Finhacka dillen men spara lite till garnering
2. Tärna alla övriga ingredienser (Gurkan kan du krama ur vattnet från i ett kökspapper, så du blir av med lite vätska)
3. Blanda allt med majonnäsen och smaka av med svartpeppar och citron. Spara minst en citronklyfta att ha vid sidan av.
4. Lägg en klick röra på brödet och garnera med dillkvist
Grönt alternativ: Byt ut laxen mot vegetariskt/vegansk alternativ med rökt smak.

Hoppas att vi ses den 9/4!

Sändningen görs i samarbete med Giertz Vinimport och Briscapo/Spiegelau.