Amalias fredagsfrågor: Amalia

Fredagsfrågorna är tillbaka!
Och på förekommen anledning, då jag fått många frågor om vad jag själv skulle välja för drycker, besvarar jag frågorna själv denna gång.

Tidigare fredagsfrågor kommer finnas under en egen flik på sajten.

Vilken dryck bjuder du:

1. …dina svärföräldrar eller föräldrar på?
– Mina föräldrar dricker gärna chilenska viner, så det blir Don Melchor, nr 86514, 799 kr/750 ml, i glasen för dom, ett riktigt lyxigt och härligt höstvin. Svärfar är mycket förtjust i amaroneviner, och svärmor hakar på. Dom bjuder jag på min personliga amaronefavorit Tommasi Ca’Florian Riserva, nr 70114, 699/750 ml, ett kraftigt elegant vin.

2. …din älskade?
– Min käre make har något….enklare vinsmak, så honom bjuder jag hellre på avec, kanske Nardini Grappa Riserva, nr 86434, 599 kr/700 ml, som är sammetslen och rivig.

3. …din chef?
– Jag är min egen chef och bjuder gärna mig själv på ett glas eller två Meursault om jag är sugen på vitt, eller ett glas pinot noir om jag är sugen på rött. I spritväg är jag mycket förtjust i bittra, syrliga och beska smaker. Jag är den som alla ger sina småflaskor Bäska Droppar till.

4. …dig själv?
– Se ovan.

5. …en drömgäst, vad bjuder du hen på och varför?
– Åh, det går ju inte att bara välja en drömgäst!
Utöver att vara vin- och spritnörd är litteratur min stora passion. Så jag skulle mer än gärna bjuda Ernest Hemingway, Frida Kahlo, Oscar Wilde, Marian Keyes, Gabriel Garcia Marquez och Isabel Allende på Krug Grande Cuvée, nr 87135, 4 999 kr/1 500 ml. Jävlar vilken kväll det skulle bli!