Amalias fredagsfrågor: Andreas Sundgren

Idag får ni möta en man som påbörjade en äppeldryckrevolution! Har ni inte smakat på Brännlands Cider-dryckerna så uppmanar jag er att göra det ögonaböj, för i dom finns svensk dryckeshistoria att vara galet stolt över. Möt superdriftige och karismatiske Andreas Sundgren!

OCH!
Den 5 november släpps hans senaste skapelse, Brännland Cider Ember, nr 94300, 189 kr/500 ml, en ljuvlig och mångsidig dryck som kan drickas kall, varm, för sig eller som drinkingrediens. Helt klart en av säsongens godaste.

Halloj Andreas, vilken dryck bjuder du…

1. …dina föräldrar eller svärföräldrar på?
– Båda mina föräldrar är bortgångna och några svärföräldrar har jag inte just för tillfället men mina föräldrar behövde båda något mindre skuldbeläggning i sitt liv så en riktigt bra Champagne ligger bra till. Krug? Mina senaste svärföräldrar behövde basutbildning i vinkunskap och där skulle jag börja med något udda. En Schweizisk Chasselas.

2. …din älskade?
– Mitt vardagsvin. Ett kylt lätt rött.

3. …din chef?
– Jag själv alltså? Skämt åsido. Jag har ju en chef. Min styrelseordförande Rolf är intresserad och kunnig så honom får man vara noga med. Men kanske skulle vi dela en flaska Moulin Touchais från något av de bättre åren vid älvbrinken i Junsele där Rolf har en släktgård som har gått i arv sedan 1700-talet.

4. …dig själv?
– Pastis.

5. …en drömgäst, vad bjuder du hen på och varför?
– Alexandre De Lur Saluces och jag provar årgångarna från Yquem som han ratade och jämför med bättre årgångar medan han förklarar varför han inte var nöjd med de han inte buteljerade under Yquems etikett.

Ah, det låter magnifikt! Tack för att du var med Andreas och trevlig helg!