Amalias fredagsfrågor: Anette Rosvall

Fantastiska, supermegafabulösa sommelieren, prisbelönta kokboksförfattarinnan och matkreatörskan Anette Rosvall träffade jag första gången på en middag signerad spanska vinproducenten Roda, hösten 2011. Det blev en oförglömlig kväll, inte minst för att jag hade superkul med denna pärla till kvinna.

För en stund sedan fick jag veta att hennes senaste bok ”Mat och vin- recepten, vintipsen och konsten att kombinera” vunnit sin kategori i Gourmand Cookbook Awards, hur coolt är inte det!

GRATTIS Anette, stående ovationer!!!

I hommage till Anette, får hennes svar på fredagsfrågorna förgylla denna decemberlördag.

Hej Anette, vilken dryck bjuder du….

1. …dina svärföräldrar eller föräldrar på?
– Har inga svärisar längre då jag är skild. Men mina fina godingar till föräldrar bjuder jag mer än gärna på ett mullig rödvin från Mallorca och producenten Anima Negra. Vinet heter An och produceras hantverksmässigt utav lokala druvor.

2. …din älskade?
– Min älskling blindar jag så klart på ”The Trouble with dreams” som är ett riktigt bra moussernade från Storbrittanien och producenten Sugrue Pierre. Spännande att se om han kan sätta den!

3. …din chef?
– Eftersom jag är min alldeles egna boss så får jag ju välja något av det bästa jag vet.
La Goutte d’Or, Domaine Arnaud Ente från Meursault i Bourgogne. Det är nästan så att jag börjar gråta när jag dricker denna gudadryck!

4. …dig själv?
– Se ovan!

5.  …en drömgäst, vad bjuder du hen på och varför?
– Får man ha flera Drömgäster? I så fall skulle jag vilja ha Rosa Parks, Frida Kahlo, och Marie Curie som jag skulle bjuda på svensk vitmögelost, äppelchutney och Brännlands äppelcider från Umeå och prata om mod och kvinnlig styrka!

Tack och återigen GRATTIS Anette!!!