Amalias fredagsfrågor: Ann Burgaz

Hon är en powerkvinna av rang som vi har oerhörd respekt för. Tack vare henne har vi i Sverige tillgång till ett mångfasetterat utbud av kvalitativa viner. Tillsammans med sitt suveräna team har hon alltid intressanta och spännande nyheter på gång.
Möt ägarinnan och vd till The Wine Agency, Ann Burgaz!

Hallo Ann, vilken dryck bjuder du….

1. …dina föräldrar eller svärföräldrar på? 
– Det blir min åldrige och pigge far, som älskar Porter och Port, en vällagrad Vintage Port av god kvalitet, med en bit Stilton på en pepparkaka.

2. …din älskade? 
– Det mest sensuella av viner, en Chambolle-Musigny av god årgång och från gamla stockar. Ett förföriskt och elegant vin med intensiv frukt och ofta en nästan gräddig textur, ett vin som ger dig törst!

3. …din chef?  
– Mina partners i Vingruppen bjuder jag mer än gärna på en Magnum Corton-Charlemagne från en god producent, ett vin som väcker åtminstone tre ting; MINNET av det förflutna, TANKEN på det innevarande, FÖRHOPPNINGEN – om det kommande!

4. …dig själv?
– En stor kopp Sencha-te för att balansera allt det goda vin och champagne jag häller i mig tack vare min passion och mitt jobb.

5. …en drömgäst, vad bjuder du hen på och varför?  
– Min vän Maggie Henriques, VD på Champagne Krug och en grym kvinna med stor humor o livsaptit, Vi skulle dela en Magnum Pierre Peters Héritage, en multivintage gjord av 19 årgångar champagne ner till 1921. Vi skulle fördjupa oss i den komplexa champagnen medan vi diskuterar livet och branschen.

Det låter alldeles förträffligt ljuvligt! Tack Ann och trevlig helg!

20180508 Stockholm
Ann Burgaz, The Wineagency.
Foto: Oskar Omne