Amalias fredagsfrågor: Anna Sundin

Dagens vinpersonlighet att svara på fredagsfrågorna är superkunniga Anna Sundin, event- och produktansvarig på Terrific Wines, där hon bland annat jobbar med vinmaestro extraordinaire Lars Torstensson.

Hallo Anna, vilken dryck bjuder du…

1…dina föräldrar eller svärföräldrar på?
– Mina föräldrar uppskattar verkligen fina viner, är kunniga, och var de som fick mig in på den här banan när vi tillsammans började arrangera vinresor när jag var 19. Att bjuda ett vin från vårt egna sortiment känns självklart och ett som jag vet att de uppskattar är Brunello di Montalcino La Fuga eller kanske ett av Giulia Negris viner som de själva besökt och gillar väldigt mycket.

2…din älskade? 
– Vi provar ju en hel del vin och dricker en kopp the varje kväll men något min man verkligen uppskattar är ett glas av Ron Zacapa så det skulle jag bjuda honom på.

3…din chef? 
– Svårt att bjuda min chef på vin eftersom det provas oändligt av den varan varje dag. Det som alla i teamet njuter mest av när vi ses efter allt vinprovande är att ta ett stort glas, tysk öl till en Wienerschnitzel och därför skulle jag bjuda honom på det.

4…dig själv? 
– För egen del slår jag ett slag för riktigt fin, lagrad tequila på 100% Agave. Det är så underskattat och så många vet inte om vad de missar och vad riktig tequila innebär. Jag njuter verkligen av en fin reposado eller añejo.

5…en drömgäst, vad bjuder du hen på och varför? 
– Alla gäster serveras Clotilde Davenne Crémant de Bourgogne och så även drömgäster. Svårt att säga vem en drömgäst skulle vara men att få lyssna live till Robert Wells spela på mitt piano i mitt vardagsrum och bjuda ett fint glas bubbel hade inte varit fel!

Tack Anna och trevlig helg!