Amalias fredagsfrågor: Anton Askenström

Anton Askenström, som svarar på fredagsfrågorna idag, är en av grundarna av Swedish Tonic. De som bestämde sig för att skapa en egen tonic efter en egen vision om hur tonic ska smaka. Idag finns de i stort sett hela landet, samt online. Deras senaste produkt är en GT-snaps, som inte går av för hackor.

Hej Anton, vad bjuder du……

1. …dina föräldrar eller svärföräldrar på?
– Mina föräldrar, liksom jag, är väldigt förtjusta i rött vin så det blir nog en god flaska rött från den lilla byn Saint Emilion som jag blev helt förälskad i efter en utbytestermin i Bordeaux.

2. …din älskade?
– Min kära flickvän skulle få en Negroni. När vi började träffas så blev det en hel del sena kvällar med Negronis så det har blivit lite av vår signaturdrink. Länge sedan vi tog en nu dock så får ta tag i det i helgen!

3. …din chef?
– Driver eget företag, men vår VD eller en annan kollega skulle jag göra en riktigt god GT till. Gärna med någon ny spännande gin som vi inte testat tidigare! Det har ju kommit väldigt många nya svenska ginsorter, så varför inte en helsvensk GT?

4. …dig själv?
– Det beror lite på vad jag är sugen på, men skulle garanterat välja någon av dryckerna ovan. Ett glas rött, en Negroni eller en GT gör mig aldrig besviken! (annars skulle jag ju inte servera mina nära och kära det)

5. …en drömgäst, vad bjuder du hen på och varför?
– Oj, vilken bra fråga! Finns väldigt många intressanta personer jag gärna skulle träffa, men drömgästen är nog en nära vän eller en kväll med min flickvän. Har aldrig så trevligt som då och då spelar faktiskt vad vi dricker mindre roll. Men det brukar bli en blandning av GTs, drinkar & vin.

Tack Anton, ha en suverän helg och skål!