Amalias fredagsfrågor: Åsa Wahlström

Privat ägnar hon sig åt kampsporten karate, professionellt är det vin som gäller. När jag pluggade på Restaurangakademien var hon min lärare i champagne och mousserande drycker, nu är hon Quality Manager på Solera Beverage Group.
Möt extraordinära vinkvinnan Åsa Wahlström!

Hallo Åsa, vilken dryck bjuder du…

1. …dina föräldrar/svärföräldrar på? 
– Min mamma är som en mångfacetterad Pinot Noir. Hon blir liksom bara bättre med åren och tappar aldrig spänst. Pappa är som en skarp, svalodlad chardonnay. Kombon är oslagbar och de får en Champagne Gosset Grand Rosé Brut. För att vinet, precis som de, är exceptionella.

2. …din älskade?
– Goisot Gondonne 2017. Därför att vinets karaktärer precis speglar känslan av både kärlek och lust. Sådär silkigt förförisk, busig, komplex och mogen med en frisk, läskande syrlighet som skriker efter mer. Motsägelsefullt och härligt.

3. …din chef?
– Oh, definitivt en Malbec från Achaval Ferrer. Förmodligen årgång 2018 som är en kombo av kraft och sårbarhet. Det där som de flesta inte vill, eller vågar, blotta. Vinet speglar dessutom det vi alla behöver i dessa tider; något äkta och varaktigt.

4. …dig själv?
– Wiieehoo, så många val! Just nu Corimbo 2015 från Bodegas La Horra, Ribera del Duero. Asså.  En kyss och en käftsmäll på samma gång..silkeslen, mörkfruktig, sensuell…japp. Ge mig en karaff och en bok. Vi hörs senare.

5. …en drömgäst, vad bjuder du hen på, och varför?  
– 2019 Orange Gewürztraminer från Rossidi, Bulgarien. För att det finns sååå mycket att prata om. Texturen, doften, druvan, vinifieringen, ursprunget, flaskan…det behövs nog två flaskor..!

Galet spännande svar! Tack Åsa och ha en fortsatt härlig julhelg!