Amalias fredagsfrågor: Bella Porcile

Vi Gardenior var länge stora fans av och hade beundrat Bella Porcile på avstånd innan vi träffade henne live på en mässa 2019 – gissa om vi blev rejält starstruck båda två!
Vi älskar hennes galet snygga och kreativa skapelser och vill prova varenda en av dom!

Hallo Bella! Vilken dryck bjuder du…

1. …dina föräldrar eller svärföräldrar på? 
– Mamma något alkoholfritt som jag gjort från grunden själv. Något nyttigt med till exempel havtorn som växer på Öland där hon bor. Pappa som är en kräsen italienare, ett gott glas rött naturvin från någon liten producent i Italien. Han sa alltid att bästa vinet är det direkt från vingården utan tillsatser, med en bit färskt skuren persika i helst i vattenglas.

2. …din älskade? 
– Min magiska love potion cocktail som är med i ”Häxans kokbok” med lite ostron bredvid sen är det klappat och klart, ha ha!

3. …din chef? 
– Champagne för det är glatt och man vill ju ha en glad chef!

4. …dig själv? 
– Gillar starka cocktails man kan sippa på. En god kall negroni infuserad med lingon är ju toppen. Gillar också att testa nytt när jag hittat någon ny växt jag aldrig provat jag kan använda mig av. Tycker lavendel är väldigt gott så en god björksavdryck med lavendel och lite älgört. Det är grejer det.

5. …en drömgäst, vad bjuder du hen på och varför? 
– Surpla buljong med baby Yoda! Eller menar du kanske en riktig person?
Då vill jag bjuda Phil som gör ”Somebody feed Phil” till den svenska skogen att gå runt med mig och lära sig om växterna där. Sen plocka lite och göra en god sockerlag på till exempel rallarros och göra en cocktail av det för att efter det höra hans positiva härliga reaktion och lycka över hur god den är och hur intressant det är med allt som växer runt oss och vad vi kan använda det till.

Underbart!!! Vi vill också gå runt i skogen med dig och plocka, Bella! Hoppas vi kan göra det inom en inte alltför avlägsen framtid. Ha en suverän Valborgshelg och tack för att du var med!