Amalias fredagsfrågor: Björnstierne Antonsson

Mannen, myten, champagnekungen och Dos Gardenias första poddgäst någonsin, Björnstierne Antonsson svarar på fredagsfrågorna!

Kan ni, precis som vi, inte få nog av Björnstierne, lyssna då på Dos Gardenias-poddens premiäravsnitt där han är gäst.

Jag måste erkänna att jag trodde att herr Antonsson var en diva av rang, men efter att ha råkat på honom på diverse provningar och mässor har jag blivit ytterst motbevisad om denne oerhört kunnige och proffsige Bajenanhängare till champagnekonnässor.

Hallo Björnstierne, vilken dryck bjuder du:

1) …dina föräldrar på?
– Min far och hans hustru gillar verkligen när jag ”dyker djupt i kaninburen” (kilar ner i vinkällaren) och hämtar något stiligt och polerat från någon av de ultrasofistikerade husen. Varför inte en flaska Brut Réserve från favoriten Charles Heidsieck?! Inte-för-inte som den kallas Baby-Krug!

2) …din älskade?
– Min kära hustru har blivit mer och mer konservativ med åren vad gäller sin vinsmak. Hennes fäbless för Blanc de Blancs är dock intakt. Här gäller det att slå på stort … och moget! En av de största eleganter är ju ’Comtes de Champagne’ från Taittinger. Varför inte en av mina få flaskor från 1990?

3) …din chef?
– I’m my own boss! Så det får bli en inspiration av GB-reklamen ’jag & min Magnum!’ Just nu måste det bli 2008 Vouettes et Sorbee ’Fidèle’. Ett underbart yppigt vin på biodynamisk Pinot Noir i magnumformat.

4) …dig själv?
– När jag tröttnat på moderna tongångar kommer jag gärna tillbaka till en av årets bästa flaskor alla kategorier – Krug ’Grande Cuvée’ (blend 1961-1971)

5) …en drömgäst, vad bjuder du hen på och varför?
– Skulle bli både star-strucked och oerhört nöjd om jag fick dela en flaska 1998 ’Amour de Deutz’ från Deutz med Madonna efter ett gig någonstans på Nordamerikas västkust. Har alltid fascinerats av henne som artist och stilikon.

Tack Björnstierne och ha en finfin tredje advent-helg!