Amalias fredagsfrågor: Camilla ”Millan Rouge” Thilander

Dos Gardenias älskar konst och kultur, därför är det en stor ära att ingen mindre än konstnärinnan (hennes alster hittar du numera på Artfront) och champagnefantasten Camilla Thilander, även känd som Millan Rouge, svarar på fredagsfrågorna idag!

Hej Millan Rouge, vilken dryck bjuder du….

1. …dina svärföräldrar eller föräldrar på?
– Här blir det blandat och många! Mamma skulle jag bjuda på något torrt vitt. En chardonnay med lagom mycket ekfatskaraktär. Och det i så tunna och dyra glas så att man nästan blir ängslig när man dricker. Ha ha! Farsan dricker öl. Det gör inte jag. Men jag skulle göra min research och bjuda på någon ljus lager som inte är alltför långt ifrån Carlsberg Hof men ändå något nytt för honom att gilla.

– Plastfarsan öl likaså, även här skulle jag reka för att kunna överraska på hans område. Och plastmor skulle få en redig grogg eller drink med mer avancerade och snygga ingredienser som blivit så trendigt numer.
Svärmor tror jag gillar mest te. Så där skulle jag satsa på en alkoholfri drink med te som ingrediens.
2. …din älskade?
– Lätt! Torr Champagne. Och gärna dagtid eftersom champagne smakar som bäst då.
3. …din chef?
– En fin cremant. Har dålig koll på chefens smak angående dryck. Men något bubblande i glaset ger alltid en liten touch av festligt och det tror jag många chefer behöver nu under pandemin.
4. …dig själv?
– Här varierar suget rätt mycket efter årstid. Det blir mer vitt och rosé under sommarhalvåret och mer rött under vinterhalvåret. Men champagne är jag lika sugen på året runt! Allt från billigt till dyrt beroende på tillfälle och humör. En favorit är Ruinart Brut. Gyllene, frisk och fruktig. Mmm!
5. …en drömgäst, vad bjuder du hen på och varför?
– Alla mina drömgäster är döda! Det är ju såklart konstnärer, haha! Men dock livslevande genom sina konstverk. Så, om jag kunde blåsa liv i ett par av dom för en dag så skulle jag duka upp i en lummig liten parisisk innerstadsträdgård med franska snirkliga möbler och sätta monsieur Lennart Jirlow vid min ena sida och monsieur Henri Touluse-Lautrec vid min andra sida.- Jag skulle ställa fram en pava rödpang åt herr Jirlow. Något opretentiöst och välsmakande. Kanske en Bourgogne. Till herr Toulouse-Lautrec skulle jag servera champagne men med en flaska absint gömd i beredskap utifall han skulle bli gnällig. Där skulle jag charma dem med mitt stora intresse för dem och deras konst och bli deras nya favoritmusa!Fabulöst!!! Tack Camilla, ha en suverän helg!