Amalias fredagsfrågor: Carro Tallving

Bakom varje framgångsrik vinbar står en fabulös kvinna! Bakom en av mina absoluta favoritvinbarer i Stockholm, Dryck Vinbar, står dagens fredagsgäst. Hon beskriver sin bakgrund som yvig; copywriter, sjuksköterska, concierge och entreprenör. 2017 öppnade hon Dryck Vinbar och vi hoppas snart få se Dryck Vinbar nr 2. Möt Carro Tallving!

Hallo Carro, vilken dryck bjuder du…. 

1. …dina föräldrar eller svärföräldrar på?
– Min 92-åriga mamma gillar bubbel! Jag serverar vårt husbubbel; Champagnen Origin´Elle Extra brut , Francois Bedel. Från en redig kvinna till en annan redig kvinna.

2. …din älskade?
– Något från Rieslingdrottningen i Mosel såklart – Sybille Kuntz och hennes Riesling Spätlese Trocken från 2012. Och minst en djupkyss på den!

3. …din chef?
– Eftersom jag är min egen chef och strängaste boss vill jag vara generös. Jag bjuder mig själv på en magisk vinresa genom Europa där jag ligger i konstant vinmarinad genom slott, vingårdar och vinkällare.

4. …dig själv?
– Här levlar jag vinresan till Sydafrika och gör ett nedslag hos Bouchard Finlayson i Hermanus. De gör en ljuvlig Pinot Noir som är to die for.

5. …en drömgäst, vad bjuder du hen på och varför?
– Bodil Malmsten skulle jag backa tiden för…Vi skulle knäcka en Charles Heidsieck Brut Reserve Reims Jerobaum, en gigantuspava vi tar med oss till en apelsinlund där vi högläser, snickelisnackar och ljuger ihop trovärdiga livsberättelser och såklart…raljerar kring fransmännen.

Nu blev jag sugen på vin och på att besöka min favoritvinbar och parkera mig i ”mitt” hörn!!! Tack Carro för att du var med och trevlig helg!