Amalias fredagsfrågor: Charlotta Flinkenberg

Vissa personer finns ständigt i Gardeniornas hjärtan, en sådan person är superdrivna mediakvinnan Charlotta Flinkenberg! Hon har bland annat varit chefredaktör för VeckoRevyn, tagit internationella modemagasinet Glamour till Sverige, startat magasinet Chic och driver nu sin egen härliga sajt Netstyle.

Charlotta har varit och är till viss del fortfarande Gardeniornas uppdragsgivare och gästade dessutom avsnitt 3 av podden, i vilken vi försökte få henne att tycka om vitt vin som inte smakade Piggelin!

Hallo bästa Charlotta, vilken dryck bjuder du…

1. …dina föräldrar eller svärföräldrar på?
– Mamma älskar fisk så det får bli något elegant vitt vin som passar till det. Eftersom jag är total rudis på allt inom vitt vin (då jag inte dricker det själv), skulle jag först rådfråga någon expert, typ… er två. Alltså Amalia och Carlos. Och därefter lita blint på den rekommendationen. Pappa lever inte längre men jag minns att han uppskattade Chivas Regal Whiskey.

2. …din älskade?
– Han gillar starka, ädla drycker som rom. Så det skulle bli en av de finare Plantation-sorterna, typ Single Cask Fiji 9 YO.

3. …din chef?
– Jag har drivit eget företag sedan 2016 och varit min egen chef. Men om jag skulle ha en chef, eller vill imponera på en samarbetspartner, skulle jag korka upp en riktig rackabajsare till Amarone, och välja en årgång som jag kan dra en klämmig anekdot till. Typ: ”Det här vinet, Amarone Della Valpolicella Classico Riserva, lagrades 1998, faktiskt samma år som Google grundades! Helt sjukt, vad gjorde man innan google, liksom?”

4. …dig själv?
– Jag är totalt osnobbig gällande alkohol och dryck överlag och blir nöjdast över prosecco. Blir gladast och minst bakis av det, dessutom tycker jag det är godast. Väljer faktiskt det före champagne, vilket retar många connoisseurer, men det struntar jag i. Gärna en Bottega Gold Brut Prosecco eftersom flaskan är härligt dekadent. Men är för lat för att beställa så det blir oftast en vanlig Prosecco la Robínía eller Mionetto istället.

5. …en drömgäst?
– Gary Vaynerchuk, amerikansk entreprenör (född i Vitryssland), som är fullständigt opretto, galet framgångsrik och svär jättemycket på instagram. Jag älskar hans ”no bullshit”-råd, helt befriade från floskler och skulle vilja bolla frågor om entreprenörskap. Han blev först känd som vinkännare, så prestationsångesten inför vad jag skulle bjuda skulle bli för stor, så jag skulle nog ställa fram något han gissningsvis inte har upplevt. Typ julmust?

Varför inte, vem älskar inte att uppleva nya smaker? Tack för att du var med Charlotta och trevlig helg!