Amalias fredagsfrågor: Christoffer Holst

Ett av de bästa sätten att förlänga sommarkänslan är medelst böcker (och goda viner såklart!) som sensommarkaramellen ”Söta, röda sommardrömmar”, av feelgoodförfattaren, tillika sommelieren Christoffer Holst.

Det är en skön deckare, om journalisten Cilla Holst som nydumpad och med krossade framtidsdrömmar tillbringar en sommar ute i en skärgårdsidyll, eller är det en idyll? Jag sträckläste denna supermysiga, och stundtals lätt otäcka, bok och njöt såklart extra mycket av vinbeskrivningarna, det märks att Christoffer har koll.

Så idag är det han som svarar på fredagsfrågorna!

Halloj Christoffer, vad bjuder du….

1. …dina svärföräldrar eller föräldrar på?
– Min mamma gillar ”mättade viner”, så där väljer jag en inställsam Cabernet Sauvignon från Napa. Mina svärföräldrar älskar allt italienskt, så varför inte en trevlig Nebbiolo?

2. …din älskade?
– Min kille Johan diggar champagne, så jag slår till på en Bollinger. (Efter lön)

3. …din chef? 
– Jag har två chefer som säger sig hata Riesling, och just därför plockar jag fram en riktig trevlig, torr variant från Rheingau i Tyskland, och försöker överbevisa dem!
4. …dig själv? 
– Jag är ju omåttlig förtjust i smöriga chardonnay-viner från USA, som inte alls är speciellt trendiga just nu. Men för mig är de små bitar av himlen.
5. …en drömgäst, vad bjuder du hen på och varför? 
– Då bjuder jag Nora Roberts, min författaridol, på en gin & tonic. Jag tror att vi båda är gin & tonic-typer.