Amalias fredagsfrågor: Felix Vivinski

Lägg namnet Felix Vivinski på minnet, för denne driftige och passionerade unge man, som alltid jagat upplevelser inom mat och vin, är en stigande vinstjärna. När han inte jobbar med vin är han butikschef på KitchenLab. För mat- och vininspiration som får en att salivera, följ honom på @vivinskis

Hallo Felix, vilken dryck bjuder du…

1. …dina föräldrar eller svärföräldrar på?
– Jag vet att mamma blev väldigt förtjust i Au Bon Climats Santa Barbara Chardonnay när jag introducerade det vinet för henne, men vi gillar också att dricka varsitt glas champagne (eller två..) när vi ses. Tror aldrig hon druckit ur magnumflaska så en Charles Heidsieck Brut Reserve Magnum, gärna med några år på nacken, det tror jag hon skulle gilla!

2. …din älskade?
– Jag skulle bjuda min älskade vänner på R. Lopez de Herieda Vina Tondonia Rosado, missade släppet senast men blev bjuden av en kär vän (shout out till min homie Camilla på bombwine) och tänker att det är ett vin jag vill dela med många jag håller kär. Det känns lekfullt med rosévin samtidigt som jag och många av mina närmaste går way back till grundskolan. Så ett vin med ålder, komplexitet och djup -samtidigt som det är larvigt (gott)!

3. …din chef?
– Fan, jag är ju ganska ny på jobbet så vet inte riktigt vad han gillar. Men jag hoppas att det kommer finnas mycket att fira framgent och personligen dricker jag champagne så ofta jag kan och har råd men i synnerhet när något ska firas. Roederer vill jag dricka mer av så jag får köpa en flaska att se fram emot på jobbet.

4. …dig själv? 
– Börjar bli lite enkelspårigt här kanske men jag gillar ju champagne… Amalia har dessutom sagt att jag ska vara snäll mot mig själv så en flaska Krug tack! Nyanserna tar liksom aldrig slut i det vinet. Sniffkärlek.

5. …en drömgäst, vad bjuder du hen på och varför?
– Jag skulle vilja dricka Sketch ihop med Raul Perez. Älskar hans viner och min kärlek till vin började på riktigt med albariño. Det gör inget om vi råkar vara i Galicien heller!

Ay hombre så gott!!! Tack för att du var med Felix och trevlig helg!