Amalias fredagsfrågor: Frida Lund

Hennes facebookgrupp Vinhaggorna har över 17 000 glada medlemmar och hennes vinintresse fick henne att starta Vin-Tv. Idag är det Frida Lund som svarar på Fredagsfrågorna!

Hej Frida, vilken dryck bjuder du….

1. …dina föräldrar eller svärföräldrar på?
– Min mamma börjar bli en riktig fena på vin och har absolut ett smakgehör som är mega. Sist jag bjöd henne på vin gick jag ifrån den klassiska pinot noiren vi brukar dricka och bjöd henne på Tutti i Giorni Rosso en blend av 50 % sangiovese och 50 % ciliegiolo. En frisk, glad och pigg dryck som funkar perfekt till en klassisk pizza på hörnet-Margarita.

2. …din älskade?
– Oj, min älskade är ju min man och han är svårimpad MEN i somras drack vi en flaska Alexander Bain n.o7 som var helt mindblowing. Smakade lite sand, men också blöt brygga en tidig morgon. Söker frenetiskt efter samma upplevelse igen.

3. …din chef?

– Känns så opassande att bjuda sin chef på vin eller? Jag har ingen chef heller men hade jag haft så hade hen fått en flaska av mitt husvin Marcel Lapierre, Morgon. Känns som en bra flaska impa-vin när man själv druckit den mycket och kan gå i god för den.

4. …dig själv?
– Absolut en Brut Nature Champagne och närmare bestämt Comte Hugues de La Bourdonnaye. Knastertorr, syrlig med med en otrolig gräddighet så är den bara till mig, perfekt!
5. …en drömgäst, vad bjuder du hen på och varför?
– Jag kan inte låta bli att säga Lena PH. Det är nåt’ med henne, jag tror hon är Sveriges roligaste person att dricka vin med. Varför? Jag vet inte. Det är en känsla. Vi skulle börja kvällen med en Asinoi från Carrusinfamiljen. Hur kvällen slutar, det vet ingen men jag är inte främmande för att sjunga duett på K karaoke.

Fasen vad skoj, en sådan där kväll som jag gärna skulle höra allt om! Tack Frida och ha en suverän helg!