Amalias fredagsfrågor: Gunilla Hultgren Karell

Hon var en av landets första kvinnor som började skriva om vin, en dryck hon bedömer lika stilsäkert som hon bedömer vatten, bland annat i Allt om Vin. Möt en av Sveriges mesta och bästa vindrottningar, Gunilla Hultgren Karell!

Hallo Gunilla, vilken dryck bjuder du….

1. …dina föräldrar eller svärföräldrar på?
– Min mamma är från västkusten och gillar färska skaldjur, sauvignon blanc och Leif Mannerström. Ja, då är det ganska enkelt: Leif Mannerström Sauvignon Blanc. Man ska inte krångla till det.

2. …din älskade?
– Det känns så förutsägbart att säga champagne, men så får det bli. Blanc-de-blancs av bättre snitt.

3. …din chef?
– Min chef, det är ju jag, så fråga tre och fyra handlar om samma person. Som chef vill jag definitivt bli bjuden på en vit bordeaux, fatlagrad och med ålder.

4. …dig själv?
– Mig själv, som privatperson, bjuder jag på ett ungt, rött alpvin, gärna något från Valtellina. Lättdrucket med lite motstånd, liksom.

5. …en drömgäst, vad bjuder du hen på och varför?
– Mads Mikkelsen, så att jag kan få öva på min ringrostiga danska. Jag bjuder på bärs och snaps. Det lättar nog upp en eventuellt stel stämning när vi ska sitta där och konversera på danska, två vilt främmande människor. Jag ångrar mig redan.

Gör inte det, det låter skoj! Tusen tack Gunilla och trevlig helg!