Amalias fredagsfrågor: Jennie Walldén

Ända sedan hon vann Gardenia Carlos favoritprogram Sveriges Mästerkock 2013 har kocken (och sommelieren!) Jennie Walldén fortsatt att inspirera såväl i tv-rutan, som i sina böcker och sin restaurang Namu i Malmö.

Nu har Jennie i samarbete med tyske vinmakaren Markus Molitor (det är båda på bilden ovan) skapat ett vin som passar perfekt till de asiatiska smaker vi aldrig tycks få nog av. Idag är det hon som svarar på fredagsfrågorna!

Vinet, då?  Universal Riesling, nr 54235, 149 kr, lanseras på Systembolaget nu på måndag 8 november.

Hej Jennie, vilken dryck bjuder du….

1. …dina föräldrar eller svärföräldrar på?
– Min svärmor och mamma gillar krispiga vita med frukt och mineralitet så de bjuder jag på riesling från de branta kullarna i Mosel. Min svärfar gillar djupa röda så han får ett glas crozes hermitage medan min ölälskande pappa får ett glas iskall skummande skånsk lager.

2. …din älskade?
– Min man är svag för sval Etna Rosso (förutom mig då) så det bjuder jag honom på. Kanske får han en flash back till vår första semester ihop som gick till just Sicilien, både till Etna och de vackra vulkanöarna norr om.

3. …din chef?
– Jag är ju min egen chef så jag bjuder chefen på hennes favoritbubblor – champagne! Och så klart hennes eget vin Universal Riesling!

4. …dig själv?
– När jag inte ska fjäska för mig själv med bubblor eller eget vin i glaset så öppnar jag gärna något svalare rött. Pinot Noir från både gamla och nya världen är guld, men även garnatxa från Madrid eller nebbiolo av alla slag.

5. …en drömgäst, vad bjuder du hen på och varför?
– Jag drömmer om att bjuda min bortgånga koreanska mormor på en brakmiddag med både svensk husman och min egen kimchi. Middagen skulle vi såklart inleda med min favoritchampagne Diebolt Vallois Fleur de Passion 2010.

Tack Jennie för att du var med och trevlig helg, det ska bli skoj att prova vinet!!!