Amalias fredagsfrågor: Jonas Larsson

Jonas Larsson är en av de kreativa hjärnorna bakom American Trails, som i år fick ett Publishingpris för bästa Bokasin med motiveringen ”För förträffligt tryck, suggestiva texter och foton som doftar diesel och snabbmat.” Jonas var också nominerad till Svenska Tidskriftpriset som Årets AD, även det för American Trails. Han har många strängar på sin lyra och när man hänger med Jonas kan vadsomhelst hända, tråkigt blir det aldrig. Idag svarar han på fredagsfrågorna!

Halloj Jonas, vilken dryck bjuder du….

1…dina föräldrar eller svärföräldrar på?
– Både mina svärföräldrar och min mamma bjuder jag på mousserande. Antingen måndagsfavoriten Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Brut Nr 7688, 299 kr. Magnum såklart, så man får i sig lite.
Men även Ferrari Riserva Lunelli 2008 är en favorit. Lunellifamiljen är både supersympatiska och gör väldigt bra viner. (Deras röda Ziggurat är också trevlig.)Nr 77061. 359 kr.
Ska det vara lite finare så blir det en Champagne. Oerhört prisvärda Beaumont des Crayères, Grande Réserve Brut. Nr 7891. 239 kr. Men här blir det ingen magnum eftersom jag är lite snål!

2…din älskade?
– Min älskade förtjänar bara det bästa. Hon älskar i och för sig champagne men även riktig bra viner faller i smaken. Hon har dessutom en utomordentlig bra näsa så därför är det kul att bjuda på något spännande: Det blir Codronchio Romagna Albana Secco från 2016. En ny favorit från Emilia-Romagna som vi gärna dricker för mycket av. Har precis beställt en låda. Nr 90566. 149 kr.  Eller så får det bli champagnen vi drack på vår första date på Urban Deli: Deutz Brut Classic. Nr 7487. 439 kr.

3…din chef?
– Jag är min egen chef så det blir bra. Rätt lite som går upp mot en halvliter Mariestads och en Gammeldansk på Södergruvan. Så drar vi det på representationskontot, hehe.

4…dig själv?
– Åh vad bjuder jag mig själv på. Något härligt oxiderat från Jura eller något intressant grekiskt kanske. Nej nu vet jag. Jag beställer upp Tears of Amina från Portugals bästa och skönaste vinproducent Pepe på Herdade do Portocarro. Gjort på 100% Sangiovese. Fatta hur knäppt det är i Portugal!
Men det här är ett av de absolut bästa rosévinerna jag druckit. Alla Pepes viner är bra eller väldigt bra. Några av vinerna finns ibland på bolaget.

5…en drömgäst, vad bjuder du hen på och varför?
– Jag har två gånger, i vuxen ålder, drömt om att jag och Henke Larsson har spelat bakgårdsfotboll tillsammans. Jävligt konstigt. Han verkar vara så sjukt tråkig så jag skulle köpa en riktigt bra rom, en sjuårig Angostura. Det vore kul att fyllesnacka med honom. Jag var och hälsade på Angostura på Trinidad en gång och jag gillade den bäst. Angostura 7 Years Old. Nr 86223. 366 kr.