Amalias fredagsfrågor: Krister Bengtsson

Han är mannen bakom listan som alla coola hipsterbarer och krogar vill stå med på (och ett måste för passionerade vinälskare) som stad för stad utökas med internationella guldkorn: Star Wine List.
Idag svarar Krister Bengtsson på fredagsfrågorna.

Hej Krister, vilken dryck bjuder du…. 

1. …dina föräldrar eller svärföräldrar på?
– Mina franska svärföräldrar gillar att dricka gott. Men eftersom de är fransoser tror de inte riktigt på att vin tillverkas utanför Frankrike och de blir alltid överraskade när jag häller något gott från andra länder. Idag skulle jag gärna hälla ett bra svenskt vin på solaris från Vingården i Klagshamn.

2. …din älskade?
– Det vin som hyllats mest på sistone hemma var nog faktiskt vita Rany från Attila Homonna i Ungern. Så better safe than sorry i dessa dagar  – vi kör på det. Också här är det kul med bra icke-franska viner för en fransyska.

3. …din chef?
– Som grundare av Star Wine List har jag ingen enskild chef men väl ett antal chefer som jag jobbar för: användarna av sajten och appen, våra kunder och mitt team.

Vore kul att samla ihop alla på ett stort kalas efter att epidemin är över. Och ta med viner från våra duktiga partners. Några blandlådor av varje från Nederburg, Austrian Wine, California Wines, Mandrarossa, Albert Bichot och Paul Jaboulet skulle inte vara dumt!

4. …dig själv?
– Jag blev sjukt avis när jag såg kollegan Andreas Grube och andra pimpla Krug häromdagen på nåt press-event via nätet så det får fan bli en flaska Krug – och jag bjuder inte in Grube!

5. …en drömgäst, vad bjuder du hen på och varför?
– Folk som dricker vin brukar vara vettiga, så jag tar en för laget och bjuder med mig Donald Trump till en öde ö. I väskan får det bli en blandlåda från Kalifornien, nån av Kutch röda, Sandhi Sanford & Benedict och ett par Sine Qua Non syrah och grenache. Blir han inte vettig då så finns det inget hopp.

Hahaha, det är onekligen värt ett försök! Tack Krister, skål och trevlig helg!