Amalias fredagsfrågor: Leif GW Persson

Landets mest kände professor i kriminologi, och författare, är självlärd inom vin. Han har satt sitt namn på såväl ett rödvin, som ett vitt och en rosé. Förra veckan lanserades hans första röda bag in box, GW:s Låda, nr 72186, 249 kr/3 000 ml. Nu undrar vi såklart om det är den han plockar fram när han har svärföräldrarna över eller när han bjuder på kalas?

Hallo Professorn, vilken dryck bjuder du….

1. …dina föräldrar eller svärföräldrar på?
– Mina föräldrar är döda sedan länge, pappa drack inte överhuvudtaget, allra minst vin. Mamma drack en del dessertviner som portvin och madeira. Ingen var vindrickare direkt. Svärisarna är döda. Svärfar dog innan jag gifte mig. Det saknas vindrickare i släktens historia.

2. …din älskade?
– Min fru är bra på viner, hon dricker också med behag de vi ger ut i eget namn. Sedan kan det bli vad som helst, jag har en stor vinkällare. Om det är något särskilt vi firar så plockar vi fram något särdeles märkvärdigt.

3. …din chef?
– Jag har ingen chef. Jag är nöjd med att dricka det jag ger ut, kan inte tänka mig att sätta mitt namn på något jag inte gillar själv. Jag har druckit kändisviner som är helt obegripliga för mig.

4. …dig själv?
– Jag dricker gärna mitt eget vin om jag ska belöna mig själv. Det är vin jag dricker mest. Ska jag ta en sup till sill så blir det vodka. Jag är inte särskilt förtjust i öl heller, det är mest för att skölja ner snapsen.

5. …en drömgäst, vad bjuder du hen på och varför?
– Jag har ingen drömgäst, bjuder in folk jag vill umgås med och bjuder alltid på mina egna viner när jag har kalas. Har jag gäster som förstår sig på vin kanske jag plockar fram något särskilt, annars är det bortkastat.

Tack så mycket Professorn, trevlig helg!

https://www.youtube.com/watch?v=mUYxeo1JqB0&feature=youtu.be

Foto: Fredrik Etoall