Amalias fredagsfrågor: Lina Skandevall

Inte mindre än 7 319 följer hennes konto @skandevall på Instagram och inspireras av de magiska bilderna och texterna. Hon reser med samma passion som hon driver frågor om företagande eller modererar intressanta samtal. Möt fantastiska Lina Skandevall!

Hej Lina, vilken dryck bjuder du…

1. …dina föräldrar på? 
– Föräldrarna älskar mat och dryck, uppskattar i princip allt och älskar ny kunskap (därav mitt intresse, kan jag tro). Därför bjuder jag dem alltid på något från mina resor när jag kommer hem till Småland. Nu senast var jag i Normandie och blev kär i Pommeau – en perfekt dryck under vintern! Helst från Manoir D´Apreval för att det drivs av en så fantastisk kvinna – och för att det är magiskt att det går att köpa med sig en korg med delikatesser och sitta under hennes äppleträd och njuta av både mat och pommeau. Sommartid får den gärna serveras enkelt med is, lite sodavatten och en tunn äppleskiva.

2. …din älskade?
– En riktigt fin Barolo för att minnas vår första utlandsresa. Jag förklarade lite fint att jag är allt annat än charter och att han snällt fick köpa att roadtrip till mina vänner runt om i Italien var det som gällde som första resa. Efter en rejäl, lokal fest i Barolodistriktet tillsammans med borgmästaren och hans kollegor, där jag dessutom drog iväg med borgmästarens fru och dansade halva natten framför något halvtaskigt italienskt liveband, och han ändå tyckte jag verkade vara ganska härlig kände jag att det här nog kan funka. Det gjorde det.

3. …din chef?
– Som företagare har jag väldigt många chefer men den jag jobbar med mest verkar ha en relativt restriktiv syn på alkohol och dricker bara små doser. Så det gäller att välja med omsorg. Utifrån vad jag noterat verkar han dricka lite mer vitt. Därför bjuder jag honom på en trevlig chenin blanc från Sydafrika och försöker prata extremt målande om vingårdarna, om storheten med druvan och att den är allt annat än bara bag in box så han i alla fall glömmer av sig lite och dricker ett helt glas. 

4. …dig själv?
– Pinot Noir. Alltid. Älskar helt enkelt viner som är lätta, men ändå komplexa. Kan just därför även rekommendera Willamette Valley som destination. Älskar deras vingårdar, många är lite hipsterruffiga och du hittar dem genom handskrivna skyltar längs vägarna. Plus att Portland är en magisk matstad med sina hundratals foodtrucks och hållbara matscen. (Plus att skaldjuren och ostronen från kusten är magiska.) 

5. …en drömgäst, vad bjuder du hen på och varför?
– Åh, jag älskar den svenska dryckesscenen och matturism i stort. Så jag skulle ta tillfället i akt, bjuda två gäster och gå all in på svensk dryckeskultur, besöksnäring och matturism. Därför kan Emil Åreng få briljera med sina svenska dryckeskunskaper inför näringsminister Karl-Petter Thorwaldsson. Kaffelikören Kask som Emil skapat tillsammans med Blekingebryggeriet One Nine funkar. Jag vet att vår näringsminister verkligen gillar både god mat och dryck och jag jobbar med opinionsbildning – kanske läge att snacka lite gårdsförsäljning med?

Suverän och smart kombination! Tack Lina för att du var med och trevlig helg!