Amalias fredagsfrågor: Linus Fremin

Journalisten Linus Fremin är välkänd för alla som följer hans streamingtips i Svt Morgonstudio varje vecka. Utöver det är han Creative Director på innehållsbyrån Make your Mark.

Hej Linus, vilken dryck bjuder du….

1. …dina föräldrar eller svärföräldrar på?
– Min pappa dricker i princip bara öl, men är lite av en konnässör. Det är dock inte jag så jag satsar på något märke som låter tjeckiskt. Det brukar funka! Om jag ska slå på stort skulle han bli glad över en Irish coffee.

2. …din älskade?
– Han gillar vin, vilket jag tyvärr varken dricker själv eller kan något om. Men jag har vunnit över honom med Moscow Mules. En drink med ginger beer som min idol Oprah Winfrey blandade i ett avsnitt av The Oprah Winfrey Show när hon och hennes bästa vän Gayle gjorde en roadtrip. Oprah har alltid rätt!

3. …din chef?
– Oj, är så sällan jag umgås med min chef och arbetskollegor nu när alla jobbar hemma. Så jag frågade henne och hon vill gärna ha en dry martini, så det får hon nästa gång vi ses!

4. …dig själv?
– Jag vill gärna vara den där sofistikerade personen som har ett drinkskåp och kan blanda en ny drink varje fredag efter jobbet. Jag har drinkskåpet, men det ekar tomt. Så det blir mest öl och en och annan tequila när det är party.

5. …en drömgäst, vad bjuder du hen på och varför?
– Oprah såklart! Och hon får såklart bjuda mig på någon ny spännande drink med örter från hennes stora trädgård. Hon snålar inte med spriten, så det känns lovande.

Åh, vilken dröm och vilken drink! Tack för att du var med Linus och trevlig helg!