Amalias fredagsfrågor: Lovisa Mörner

Hon är kvinnan bakom Hungry Wines som hon startade med en vision om att göra det lättare för vinkonsumenter att välja passande vin till mat. Etiketterna på flaskorna illustrerar de smaker som finns i vinet och vad de matchar till i matväg. Hon ville också slå ett slag för kvalitetsviner från Östeuropa, som hon då (2016) tyckte var sorgligt underrepresenterade på Systembolagets hyllor.

Hej Lovisa, vilken dryck bjuder du….

1. …dina föräldrar eller svärföräldrar på?
– Åh, de är några av Hungry Wines största fans! Så jag skulle bjuda på Hungry Wines Kadarka, som de älskar. De tycker att våra viner är ganska lyxiga.

2. …din älskade?
– Definitivt ett rhônevin, det är hans absoluta favorit. Det mesta rödvinet funkar fint för att få honom på fall. En bra Crozes-Hermitage, Hermitage eller Châteauneuf-du-Pape!

3. …din chef?
– Jag är min egen chef för tillfället så det kommer nedan. Men då jag har haft en chef: Hungry Wines Elsie för att visa mat- och vinkonceptet med Hungry Wines och min passion för vin.

4. …dig själv?
– Vill jag verkligen lyxa till det tar jag gärna upp en fin skumpa, har några Comtes de Comtes 2006 som ligger och väntar på rätt tillfälle, det är en upplevelse. Till vardags provar jag gärna nya, spännande och välgjorda viner från hela världen.

5. …en drömgäst, vad bjuder du hen på och varför?
– Just nu är jag insnöad på Ribera del Duero (stay tuned inför kommande lanseringar!) så då skulle jag passa på att investera i Vega Cecilia Unico som jag gärna själv vill prova (no kidding).
Det skulle vara riktigt kul att träffa Jancis Robinson och den ansträngningen tror jag hon skulle uppskatta. Samtidigt som jag gärna ser att vi värmer upp med lite spännande, okända ungrare eller dylikt för att få höra vad hon tycker.

Spännande, tack för det Lovisa och trevlig helg!