Amalias fredagsfrågor: Maja Hempel

Kvinnan som svarar på fredagsfrågorna idag tog hem Lily Bollinger Award 2019 med bravur! Jag hade dessutom nöjet att besöka just Bollinger tillsammans med henne för några veckor sedan. För tillfället studerar hon men förhoppningsvis får vi se henne på någon av landets bättre krogar framöver. Möt Maja Hempel!

Hallo Maja, vilken dryck bjuder du…

1. …dina föräldrar eller svärföräldrar på?
– Pinot noir från Oregon (gärna Cristom, mors favoritproducent)

2. …din älskade?
– Beaujolais! Vi drack en flaska Lapierre Morgon på vår första dejt. Min sambo var en boxdrickare innan jag kom in i bilden. Så tog med mig denna flaskan när vi träffades, han blev helt frälst och fick upp ögonen för att vin är något helt annat än han trodde

3. …din chef? 
– Well, studerar just nu så svårt att svara på….

4. …dig själv?
– En av mina favoritproducenter, Etienne Sauzet. Jag upptäckte dom på Thörnströms, hade en hel del på vinlistan och fortsatte bygga ut listan med viner ifrån dom när jag blev ansvarig. Provat många olika lägen och årgångar – och hittills aldrig blivit besviken. Varit på besök hos producenten och provat tillsammans – då provade vi årgång 2016, och var ett så härligt besök, mycket bra provning med ödmjukt mottagande och bra diskussioner och information kring vinerna.

5. …en drömgäst, vad bjuder du hen på och varför?
– Sjukt svårt… Dave King, skulle bjuda honom på mogen Kistler: har ingen annan motivering än att det spontant känns som ett vin han skulle uppskattat.

Det är jag helt övertygad om att han skulle! Tack för att du var med Maja och trevlig helg!