Amalias fredagsfrågor: Malin Axelsson

Tillsammans med Camila Raveau väljer hon med säker hand ut viner som passar såväl vinnoviser som mer initierade konnässörer. Möt Malin Axelsson, sommelier på Dryck, Gardenia Amalias absoluta favoritvinbar!

Hallo Malin, vilken dryck bjuder du…

1. …dina föräldrar eller svärföräldrar på?
– Min älskade mamma finns dessvärre inte längre med oss men med henne skålar jag i hjärtat varje gång jag har bubblor i glaset. Min pappa, som bor i Portugal, älskar bombastiska rödviner så det får bli en av mina absoluta favoriter från min tid i Priorat. Salanques 2011 från Celler Mas Doix!!

Min kära svärmor bor i Uruguay så med henne delar jag en flaska 2017 Marselan från Bodegas Garzon. En av mina favoritdruvor och en oväntad lycka att hitta en druvren Marselan i Uruguay av alla ställen!! En av de vackraste bodegor jag någonsin besökt med en oenolog som vurmar för sydfranska och katalanska druvor. #felicidad

2. …din älskade?
– Hahaha… öl!! Hon älskar PunkIPA från Brewdog och Stigbergets New and Improved, annars bubblor….nästan av vilken sort som helst men nu får ju jag bestämma så då får det bli en gärna en flaska De Nit från Raventós i Blanc.

3. …din chef?
– Då får det bli något orange tror jag… Vi delar en flaska Sibylle Kuntz Orange Riesling, Jag är barnsligt förtjust i Sibylle och Marcus viner, fantastiskt fokuserad och hängiven vinmakning!! En plats jag drömmer mig till!

4. …dig själv? 
– Oj…hur långt är ett snöre..? Det helt på vad jag är sugen på där och då. I skrivande stund sitter jag i solen på en terrass så just nu önskar jag att jag hade en flaska till av magiska Pla des Àngels från Cellers de Scala Dei. En helt ljuvlig elegant, mineralig, frisk rosa, garnaxta, som får mig att drömma om de örtiga dofterna i Montsant och långa promenader i bergen om sommaren (du kanske märker att jag har en fäbless för Priorat!)

5. …en drömgäst, vad bjuder du hen på och varför?
– En drömgäst…hmm.. Två blir det! Dominique Crenn och Pink! De har ju gjort vin ihop… kanske ett ”kändisvin” som funkar?? Dominique lagar mat och vi dricker Pink’s vin! Hon har självklart sällskap av några av sina musiker för ett after dinner jam!Men jag väljer aperitif! Vi börjar med Tattinger Comtes de Champagne 2008 så får vi se var kvällen slutar…

Rock on! Tack Malin och trevlig helg, vi ses såklart på Dryck!!!