Amalias fredagsfrågor: Malin Turunen

Jag träffade Malin första gången hos en förträfflig väninna och vi klickade direkt. Sedan dess har vi haft massa skoj för oss (på bilden nedan dricker vi drinkar efter en mat- och dryckmässa i höstas) och planerar än mer framöver. Malin har tidigare jobbat med Allt om Mat, men driver numera sin egen sajt Matmalin.se

Hallo Malin, vad bjuder du…

1. …dina svärföräldrar eller föräldrar på?
– Min svärmor Kirsti och min mamma Hjördis bjuder jag på vitt vin. Helst knastertorr sauvignon blanc från Frankrike då de båda gillar det. Tilltugg: krustader med Kalix-löjrom.

2. …din älskade?
– Min man bjuder jag på söt likör, han älskar Frangelico, eller en läskande romdrink med lime, ginger beer och mynta. Tilltugg: chips.

3. …din chef?
– Nu har jag just blivit min egen chef. Men riktigt kruttorr champagne som till exempel Ayala zero dosage eller Laurent Perrier extra dry gör mig mycket lycklig! Tilltugg: ostkrokar.

4. …dig själv?
– Mig själv bjuder jag gärna på ett glas kallt Chablis Vieilles Vignes 2015. Torrt gott och pratvänligt vin som passar för det mesta! Tilltugg: cashewnötter

5. …drömgäst?
– Drömgästen är så klart en nyfiken själ som vill testa det mesta. Inte minst Sveriges enda (och en av världens bästa) iscider från Brännland, Västerbotten. Vi dricker den till lagrad hårdost med hjortronsylt.

Tackar för tips och inspiration Malin!