Amalias fredagsfrågor: Margareta Lundeberg

Tack vare henne och superteamet på Handpicked Wines, kan vi njuta av läckerheter från spännande producenter som Roberto Henriquez, Azores Wine Company, Dermot Sugrue, Avondale och många, många fler. Jag har varit nyfiken på hennes vinval läääänge!

Hej Margareta, vilken dryck bjuder du….

1. …dina föräldrar eller svärföräldrar på?
– Om pappa och mamma var i livet så bjussar jag pappa på Julia Ahrweiler Pinot Noir från Ahr för han älskar Tyskland och så skulle han få en god korv till det. Mamma skulle få Balassa Tokaj med en härlig äpple- och toscakaka för hon är som mig och älskar sött.

Svärmor får en elegant Chablis för det vet jag hon älskar och vår Chablis från Besson är lika elegant som hon. Hon får såklart ostron serverat till vinet. Svärfar hann jag inte träffa innan han dog men jag vet att han reste mycket. Han skulle få svenska äppelbubblet från Bedstekilde så han inte skulle glömma Sveriges alla skatter.

2. …din älskade?
– Ska vi ha skoj måste det bli något med mindre alkohol så att vi inte somnar. Då blir det såklart Roberto Henriques Santa Cruz de Coya País och så äter vi en gudomlig grillad surdegsmacka med tunnt skuren biff och chimichurri och lite grönt.

3. …din chef?
– Mig alltså! I min chefsroll dricker jag La Spia från Valtellina och gärna en från Sassella med minst 10 år på nacken.

4. …dig själv?
– Mig hemma i soffan! Chardonnay från Greywacke finns alltid i kylskåpet och är det bästa som finns uppkrupen i soffan antingen själv, med Måns eller härliga vänner. Med eller utan mat.

5. …en drömgäst, vad bjuder du hen på och varför?
– Jag bjuder nog in Mia Skäringer och så dricker vi massa gott bubbel från Dermot Sugrue från South Downs i England hela kvällen och så tar vi in fler roliga tjejer såsom Anna Mannheimer, Petra Mede, Sissel Kyle, Babben Larsen, Zinat Pirzadeh, Johanna Nordström och så klart Josephine Bornebusch och så mina härliga vänner och du måste såklart komma och alla andra härliga vintjejer.

Därefter ingen återvändo – vi kör grymmaste tjejfesten hela natten och dricker Trouble with Dreams och Wiston Brut Cuvée hela natten!!!!

Whooohooo, det låter oslagbart underbart och gott! Tack för det Margareta och trevlig helg!