Amalias fredagsfrågor: Markus Nilsson

Möt mannen, myten och munskänken extraordinaire Markus Nilsson! Han är ordförande i Munskänkarnas Kungsholmsektion och som sådan arrangerar han spännande provningar som ingen vill missa. Utöver det är han moderator för Wine with us, ypperliga provningar att följa hemifrån.

Hallo Markus, vilken dryck bjuder du…. 

1. …dina föräldrar eller svärföräldrar på? 
– För att mamma skall bli nöjd måste det vara franskt (även om hon inte märker någon skillnad om jag fuskar och bjuder på något från ett annat land) så då får det bli Sancerre och närmare bestämt Henri Bourgeois Les Baronnes. Då undrar du kanske vad jag skulle bjuda henne på när hon inte såg flaskan? Då blir det Crystallum The Agnes, en charmig Chardonnay från Sydafrika (som hon kommer älska).

2. …din älskade? 
– Oj, hur mycket tid har vi för det är så mycket jag vill bjuda henne på. Få se nu, vi startar gärna kvällen eller helgen med bubblor så varför lämna ett vinnande koncept? Egly-Ouriet Brut Tradition Grand Cru tillsammans med några ostron. Magiskt!

3. …din chef?
– Det är väl hon som skall bjuda mig? Om jag ändå står för värdskapet skulle jag försöka öppna nya dörrar och vidga hennes vyer så då får det blir en portugisisk Vinho Verde rosé, Adega de Monçao. Det skulle hon aldrig köpa men tycka vara så gott.

4. …dig själv?
– Enkelt – Sara Pérez Venus La Unviersal! Fast i och för sig, det är så trevligt att dela med flera så jag ändrar mig och tar ett glas klassisk Sherry, La Guita Manzanilla.

5. …en drömgäst, vad bjuder du hen på och varför?
– Då kommer hockeylegenden Peter Forsberg och vi sörplar italiensk torr Pinot Grigio för att det har han säkert inte koll på men det är något som alla tycker om och det får igång snacket. Vi skulle prata hockey till dagens slut och resa till Italien nästa dag för att prova mer vin.

Härligt! Tack Markus och trevlig helg!