Amalias fredagsfrågor: Martin ”Miss Inga” Johansson

Fredagsfrågorna, eller rättare sagt svaren är idag extra glittriga då ingen mindre än en av Sveriges mest ikoniska dragqueens Miss Inga (Martin Johansson till vardags) svarar på dom!

Martin har showat och underhållit i över 25 år, ibland under hot och med fara för sitt eget liv, som sitt glamourösa och kaxiga alter ego Miss Inga. Nu är han aktuell som designer av sommarupplagan av prisbelönta cavan True Colours, som samarbetar med Regnbågsfonden. Efter sommaren kan vi förhoppningsvis se fram emot en glittrig höst då Martins komediföreställning ”It’s motherfu***ng Brunchtime” har premiär 29/8 på Cirkus.

Hallo Martin/miss Inga, vilken dryck bjuder du…..

1. …dina föräldrar eller svärföräldrar på?
– När jag träffar mina föräldrar brukar det gå ganska så vilt till. Vi börjar med att dricka en GT på Restaurang AG som har den absolut bästa GT i stan. Sedan dricks det chablis till middag, hot shots till dessert och natten avrundas med obscena mängder vodka Redbull på min nattklubb Backdoor. Efteråt ligger de döda i flera dagar, men det har glömt av det tills nästa gång vi ses igen.

2. …din älskade?
– Det är lite skralt på den där ”älskarefronten”  eller helt dött om jag ska vara ärlig. Men om jag skulle bjuda en sån på något hade det nog blivit Tequilashots med efterföljande rajraj. All in liksom.

3. …din chef?
– Min chef/VD Jesper Ahlbom är en sån där okomplicerad karlakarl som dricker öl. Tråkigt. Men det måste ju få finnas sådana människor med. Eftersom jag är född i Mellerud bjussar jag frikostigt på Mellerudsölen från Spendrups.

4. …dig själv?
– På sommaren blir det oftast rosévin. Allt funkar så länge det är ett riktigt ljust sådant. Man spyr ju nästan om det ser ut som tranbärsjuice.

5. …en drömgäst, vad bjuder du hen på och varför?
– Min drömgäst är Leif GW Persson. Vi skulle sitta och gaffla vitt och brett om allt möjligt, men självfallet en hel del om Palmemordet. Vi dricker True Colours vars flaska är designad av mig – Miss Inga. Själv skulle han kanske vilja dricka något ur sin egna lilla vinserie, men: move over GW. There´s a new chändizbubbel in town!

Tack fabulösa du och trevlig helg!