Amalias fredagsfrågor: Martin ”Vinonista” Wall

På bilden ovan sitter han till höger, killen som är känd som ”Vinonista”, vilket också är namnet på hans företag. Han är en av de som ser till att vi inte tröttnar på det italienska vinutbudet, genom att ta in fantastiska drycker från mindre producenter. Möt Martin Wall!

Ciao Martin ”Vinonista” Wall, vilken dryck bjuder du….

1. …dina föräldrar eller svärföräldrar på?
–Pappa och jag sågs nyligen eftersom jag fick med mig antikroppar från 24-dagar i Siciliansk Covid-karantän. Han håller succesivt att tappa doft och smak så det är smakrikt som gäller. Nizza från Il Botolo är given. Svärföräldrarna var det tyvärr länge sedan jag bjöd på något. Men i somras fick de fira min dotter Albas födsel med Castelveders Franciacorta Brut Rosé.

2. …din älskade?
– Alta Langa Millesimato 2016. Alba är gärna vaken på natten så min älskade somnar av rödvin just nu. Men med krämiga bubblor kan jag locka fram ett leende trots sömnlösheten.

3. …din chef?
– Min nuvarande och kanske sista chef blev helt lyriskt när man provade Cascina Vignas Barbera d’Asti Superiore. Det gick sen under benämningen ”hamburgervinet” i korridorerna. Från mars testar jag att flyga fritt utan CFO-jobb så jag får passa på att tacka chefen för en perfekt nedtrappning.

4. …dig själv?
– Det blir det en Cru Barolo med trevligt vingårdsläge från källaren. Men sista tiden har det blivit väldigt mycket varuprover. I spåren av Covid och skev doftpallet ligger jag två månader efter i pipeline.

5. …en drömgäst, vad bjuder du hen på och varför?
– Jag skulle gärna bjuda hem hela Systembolagets styrelse. Får jag bara välja en så blir det ordförande Göran Hägglund. Han verkar trevlig. Jag skulle bjuda honom på sulfitfri Pet-Nat från Fattoria Sardi och prata jästfällning. Då kommer han i bubblande stämning. Sen skulle han lyssna intresserat när jag berättar om mina erfarenheter av de tre första åren som leverantör till Systembolaget.

Haha, det låter som en intressant kväll och utmaning, hejja dig!!! Tack Martin och trevlig helg!