Amalias fredagsfrågor: Miro Novosel

Tack vare honom kan vi här i Sverige lätt få tag i fantastiska kroatiska viner, viner som bland annat serverats på Fäviken, Daniel Berlin, Bloom in the Park och Ekstedt.
Han driver sitt företag Trigollo med stort hjärta, mycket humor och stor passion för att sprida information och kunskap om just kroatiska viner. Möt Miro Novosel!

Dobro jutro Miro, vilken dryck bjuder du…

1. …dina föräldrar eller svärföräldrar på?
– Mina föräldrar är tyvärr inte i livet längre men min svärfar tycker om lättdruckna vita viner så honom bjuder jag på Galic G Tocka.

2. …din älskade?
– Min älskade fru dricker varken vin eller några andra alkoholhaltiga drycker så henne bjuder jag på en iskall Coca Cola

3. …din chef?
– Jag är ju min chef  och jag tycker om komplexa, mustiga röda viner så det hade nog blivit en Zlatan Otok Crljenak eller Roxanich Teran.

4. …dig själv?
– Mig själv hade jag nog bjudit på ett underbart vitt vin: Bijelo 9 från Galic som är en blend på 50% Graševina, 25% Chardonnay och 25% Sauvignon blanc.

5. …en drömgäst, vad bjuder du hen på och varför?
– En drömgäst när det gäller dricka vin tillsammans med måste nog vara Mischa Billing. Henne hade jag bjudit på en uppsättning viner från en av mina absoluta favoproducenter, Giorgio Clai från Istrien. Hans viner serveras på flera topprestauranger i världen och även på Fäviken innan dom stängde. Deras Maljvazia Sv. Jakov och Bromobonero Refošk är två av mina abosluta favortviner. Jag tror att Mischa hade uppskattat dem lika mycket som jag gör.

Det är jag helt övertygad om! Tack Miro, zivjeli och trevlig helg!