Amalias fredagsfrågor: Petri Kinnunen

Varje fredag frågar jag en av mina dryckesförebilder om vad de skulle bjuda på. Dels för att jag är nyfiken och dels för att inspireras av deras rekommendationer, de har ett antal drycker under västen, så att säga.

Först ut är Petri Kinnunen, även känd som VinAmbassadören.
Jag kom i kontakt med Petri genom Facebook, då vi hade massa gemensamma bekanta. Senare har jag varit på en av Petris speed-wine provningar på Smakateljén – ett av de bästa sätten att upptäcka nya druvor och smaker. Rekommenderas!

Hallo Petri, vilken dryck bjuder du…
1. …dina svärföräldrar eller föräldrar på?
– Bubbel. Cava eller champagne.

2. …din älskade?
– Har ingen älskade men när/om jag hade skulle det bli en nebbiolo.

3. …din chef?
– Bourgogne.

4. …dig själv?
– Just nu: vit bourgogne.

5. …en drömgäst, vad bjuder du hen på och varför?
– Förslagsvis en Assyrtiko från Hatzidakis (Santorini) för att visa på hur jävla bra viner Grekland kan ta fram.

Tackar och trevlig fredag!