Amalias fredagsfrågor: Rebecca Brage

2014 startade hon Sthlmfood.com som ett instagramkonto, med syfte att sprida restauranginspiration i Stockholm och det blev snabbt Stockholms största konto inom sin kategori. Idag har @stockholmfood över 70 000 följare på Instagram.
Denna fredag får ni möta kvinnan bakom: Rebecca Brage!

Hej Rebecca, vilken dryck bjuder du…

1. …dina föräldrar eller svärföräldrar på?
– Mina föräldrar är nykterister, så där blir det solklart kombucha. Vi alla i familjen är suckers på kombucha. Svärföräldrarna älskar det goda livet och bra viner. Det blir något klassiskt – först champagne och sen en bra ekad och smörig chardonnay, när jag får välja.

2. …din älskade?
– Han är sommelier så jag skulle gå till Systembolaget i Söderhallarna och be om assistans. De är grymma på viner där! Men en bra Brunello skulle jag kunna tänka mig. Kanske den här som jag vet att han är sugen på: Ciacci Piccolomini, Brunello di Montalcino 2016

3. …din chef?
– Eftersom jag är min egen chef så skulle jag bjuda mig själv på champagne alla dagar i veckan. Det bästa jag vet på delad förstaplats med en bra kombucha. Men om jag hade en chef skulle jag bjuda på en Sybille Kuntz, Spätlese Trocken art.nr 755564

4. ….dig själv?
– Då får det bli en Charles Heidsieck brut réserve eller en Guldkula. Två riktigt bra och prisvärda champagner.

5. …en drömgäst, vad bjuder du hen på och varför?
– Är det en drömgäst måste man slå på stort. Då blir det en Amour de Deutz Millésime Brut Champagne 2010. Mycket pengar men värt det för en drömgäst och en kväll.

Instämmer helt! Tack för att du var med Rebecca och trevlig helg!