Amalias fredagsfrågor: Robert Karlsson

Robert Karlsson är inte bara en av de coolaste bekantskaper jag gjorde förra året.
Han är också en av grundarna till Testament Winery, Kroatiens första svenskägda vingård med målsättning är att skapa Kroatiens bästa vin. De är på god väg! En släkting ansåg i somras att Testaments rosévin var det godaste han provat. Följ Roberts vinäventyr på testamentvanner.com

Hej Robert, vilken dryck bjuder du…

1. …dina svärföräldrar eller föräldrar på?
– Jag tror och hoppas att de är ganska stolta över det jag gör. Min far ler i alla fall i flera månader när han får en reklampenna med mitt företags logga. Så det givna valet är vår egen Testament Babić 2017, som nyligen fick en silvermedalj i Decanter World Wine Awards. Denna årgång kommer inom en vecka att göra premiär i beställningssortimentet med artikelnummer 73669.

2. …din älskade?
– Tanniner är bra grejer, försöker jag övertyga frugan om. Min plan är att nöta ner henne. En dag ska jag kunna servera henne ett tanninrikt vin där hon sedan utbrister ”oj vilket gott vin”. Istället för som nu,  ”oj, vad mycket tanniner”. Så det får bli ett av många munsnörpande viner på den dalmatiska druvan plavac mali, den lilla blå.

 3. …din chef?
– Björn och jag har genom åren rest mycket i österled. Så det naturliga valet är grillad sibirisk stör och några huttar Lemberg vodka från Lviv i västra Ukraina.

 4. …dig själv?
– Mina föräldrar bodde i Paris i 20 är. Bara några portar upp från lägenheten på Rue Cardinet fanns en liten vinbutik där man kunde köpa en gudomlig cognac som heter La Grange du Bois. Ett par sniffningar och klunkar av denna gör mig alltid övertygad om mänsklighetens förträfflighet.

 5. …en drömgäst, vad bjuder du hen på och varför?
– Ett lätt val. En pilsner med Paul McCartney. Han har en gång sagt att många tror sig kunna spela Blackbird, men att han aldrig träffat någon som kan sätta kompet ordentligt. Jag tror att jag kan det.

Rock ’n’ roll!!! Tack Robert och trevlig helg!