Amalias fredagsfrågor: Roy Fares

Superkonditorn som bakade sig in i allas våra hjärtan! Ingen mindre än Roy Fares har samarbetat med Castell D’Age, en av Dos Gardenias absoluta favoritproducenter, och resultatet är därefter: helt enkelt strålande.

Nu på måndag klockan 10.00 släpps Cava Roy Brut Nature, nr 50632, 149 kr/750 ml, i Systembolagets beställningssortiment. Det är ingen ”traditionell” kändisprodukt då det grundar sig i genuin vänskap som startade för sex år sedan när Roy och hans partner bjöds in att fira San Juan (Midsommar) hos vinmakerskan Olivia Junyent och familj.

– Vi var i Barcelona för att titta efter en lägenhet då vi träffade Olivia Junyent och hennes svenske make Samuel. De bjöd in oss till en familjefest i en fantastisk omgivning på gården, vilket vi såklart tyckte var jättetrevligt och sedan dess har vänskapen bara djupnat, berättar Roy.

Genast efter San Juan-firandet på vingården började han leka med tanken på att ”härifrån skulle jag vilja presentera ett vin hemma i Sverige”.

– Nu, sex år senare, efter en mängd resor till Barcelona har vi äntligen funnit den perfekta blandningen. Det har inneburit en utmaning, men jag och Olivia har hela tiden haft nära till skratt – vilket har lett till härliga minnen! Och nu har samarbetet äntligen burit frukt!

Grattis till en fantastisk produkt Roy! Men nu vill vi veta, vilken dryck bjuder du…

1. …dina föräldrar eller svärföräldrar på?
– Oj, en svår fråga. Det blir alltid någon slags bubbel här hemma hos oss… antingen cava eller champagne, sen beror det såklart på vad man ska äta till eller vad det är för tillfälle, men ett Côtes du Rhône vin är inte fel speciellt nu på vintern.

2. …din älskade?
– Denna frågan är absolut lättast. Min sambo dricker varken rött eller vitt vin. Champagne, Cava, vodka eller GT är det som gäller. Jag älskar också GT.. så kul att experimentera med alla olika smaker det finns. Favoriten är Monkey men sen tycker jag att det är kul att stötta lite mer lokalproducerat, som Stockholms Bränneri.

3. …din chef?
– Eftersom jag är min egen chef så blir denna fråga väldigt enkel. Champagne, cava och GT. Men jag kan också älska att dricka rött, det beror lite vilket humör jag är på. Är normalt ingen stordrickare men jag kopplar oftast dryck till stunden, humöret och tillfället.


4. …dig själv?
– Haha, svar som ovan!

5. …en drömgäst, vad bjuder du hen på och varför? 
– Så himla svårt att välja just en person! Finns så sjukt många som inspirerar på så många sätt… Men om jag skulle välja en så är det nog Adele. Tycker hon känns så äkta och rolig, hon känns som en  man bara vill sitta ner i en soffa med och snacka skit och skratta hela kvällen. Jag skulle bjuda på en Whiskey sour, mest för att jag tycker det är gott, hahaha!

Underbart, stort tack Roy och trevlig helg!

Nyfiken på vinhuset Castell D’Age utanför Barcelona där Roy har gjort sin Cava? Lyssna på vårt senaste avsnitt!