Amalias fredagsfrågor: Sara Emilia Nässen

Sara Emilia Nässen har något så coolt som en masterexamen i vin från Slow Food-Universitetet i Piemonte. Hon är vinskribent, bland annat för Törst och WineTable, och överhuvudtaget en fantastisk person att dissekera och diskutera vin med. Idag på självaste midsommarafton, har vi äran att få hennes svar på fredagsfrågorna!

Hej Sara, vilken dryck bjuder du…

1. …dina föräldrar eller svärföräldrar på?
– Mina svärföräldrar lever tyvärr inte, men min mamma och hennes man skulle jag överraska med något som är långt ifrån deras normala vinval (läs kraftiga röda viner som Rioja). Jag skulle nog välja en krispig chenin blanc från Loire, till exempel Nègrette från Le Rocher des Violettes, vansinnigt gott!

2. ….din älskade?
– En toppchampagne som Fleur de Passion från Diebolt-Vallois med lite ålder, det förtjänar min älskling.
Om jag istället ville retas lite så skulle han få en blindprovning med till exempel en pinot noir från Oregon i burgundisk stil som eventuellt kunde förvirra honom. Han avskyr att gissa fel!

3. ….din chef?
– Just nu är jag min egen chef, men hade haft jag en chef hoppas jag att det skulle vara en öppensinnad, rolig och jordnära typ som skulle uppskatta en riktigt god torr Lambrusco.

4. …dig själv?
– Italienskt såklart! En elegant Barbaresco från Cascina delle rose eller Cantina del glicine.

5. …en drömgäst, vad bjuder du hen på och varför?
– Om han levt, skulle jag ha bjudit Salvador Dalì på Châteauneuf-du-Pape och flummat ut i konstnärliga, filosofiska och esoteriska samtal om vin i timtal. Och så hade vi kunnat prata om knäppa drömmar. Det hade kunnat bli surrealistiskt kul!

Där hade jag verkligen velat vara med! Tack Sara och ha en fortsatt härlig midsommarhelg!