Amalias fredagsfrågor: Sarah Djerf

Idag är det Sarah Djerf, marknads- och kommunikationsansvarig på The Winery Hotel och Terreno, som svarar på fredagsfrågorna. Sarah utbildade sig till sommelier i Italien, dit hon åker tillbaka med jämna mellanrum. När hon inte är där befinner hon sig i en ljuvlig del av Italien i Solna; The Winery Hotel.

Vilken dryck bjuder du…

1. …dina svärföräldrar eller föräldrar på?

– Mina föräldrar dricker mest boxvin till vardags så allt som serveras ur en flaska är en uppgradering. Men de uppskattar historier och berättelser om jordbruket bakom vinmakeriet så det skulle kanske bli en naturvins- eller biodynamisk producent som arbetar med hästar i vingården eller något. Cristiano Guttarolos Negroamaro från Puglia till exempel eller någon härlig producent från Sicilien såsom till exempel Arianna Occhipinti.

2. …din älskade?
– Ett förföriskt gott vin, välbalanserat och harmoniskt utan ett endaste störningsmoment. Gärna med lite ålder. Ett av mina finaste vinminnen är när jag provade Sangiovese di Fabrizio Bianchi från Castello di Monsanto årgång 1988. Galet gott och också den vingård jag jobbade på när jag bodde i Italien vilket kryddar med en kärleksfull och personlig koppling.

3. …din chef?
– Jag känner inte till hans vinsmak riktigt men vet att han gärna pratar om vinet vi gör på plats här på The Winery Hotel. Det känner han ju till utan och innan så skulle bjuda på ett vin ifrån ett annat urbant vineri för omväxlings skull. Jag är själv nyfiken på vinerna från Wine Mechanics i Göteborg så något därifrån kanske.


4. …dig själv?

– Efter att ha bott i Italien i 11 år är min gom tuktad att älska Sangiovese. Jag dricker gärna en riktigt god Chianti Classico eller Nobile di Montepulciano men har även en förkärlek till Riesling som ju kanske är den totala motsatsen. Opposites attract. Om jag ska säga ett vin får det bli ASofia från Terreno, och ja det är ett vin jag jobbar med men det är också på riktigt ett av mina absoluta favoriter.

5. …en drömgäst, vad bjuder du hen på och varför?
– Det finns många jag skulle vilja dricka vin med. Mina första tankar går till Simone de Beauvoir som finns med mig i mycket hela tiden. Henne skulle jag bjuda på ett vin från Casato Prime Donne i Montalcino av Donatella Cinelli Colombini en annan idol för mig, i vinvärlden. Hon skulle även gärna få sitta med och dricka tillsammans med mig och Simone om det vore möjligt.Tack Sarah, trevlig helg!!!