Amalias fredagsfrågor: Stefan ”Trendstefan” Nilsson

De flesta som jobbar med trendanalyser och media känner honom som ”Trendstefan”. I år håller han i Stora Trenddagen för tionde gången, i vilken han delar med sig av de trender som vi kommer se av under året (det finns fortfarande platser kvar till föreläsningen, skynda att fixa biljett!). Vi är såklart hemskt nyfikna på det men än mer på vad han skulle bjuda sina nära och kära på för drycker!

Hallo Stefan, vilken dryck bjuder du….

1. …dina föräldrar eller svärföräldrar på?

– Under pandemin har vi träffat den äldre generationen ganska lite. Vi har hörts en del via Zoom och Teams. Men de få gånger vi träffats så har någon nästan alltid haft bil. Så jag hade nog bjudit min pappa eller mina svärföräldrar på något gott alkoholfritt. Min kompis Robin har en butik som heter Konn och har alkoholfria bra drycker som sin specialitet. Så kanske ett glas Sparkling Tea?

2. …din älskade?
– Min Peter älskar allt med bubblor. Allt från mineralvatten, champagne till drinkar som gintonic. Jag är inte lika fascinerad och kan nästan lika gärna dricka gintonic utan bubblig tonic eller ett glas dyrt vitt vin. Men Peter får Pol Roger den här gången.

3. …din chef?

– Jösses så länge sen det var jag hade en chef. Men jag tänker att dryck och alkohol tillsammans med chefer – det borde vara kort. Tycker man kanske inte borde dricka med sin chef… obehagliga och oförberedda sanningar kan liksom komma fram. Så jag tycker man kan bjuda på en shot, till exempel tequila och sen går man hem. Eller en ganska intensiv drink som whiskey sour. Kort och raskt.

4. …dig själv?

– Jag går ju en hel del på event men där dricker jag nästan aldrig. Klart jag gör men jag fastnar och pratar så mycket med folk så jag kan nästan stå en hel kväll med samma glas vin. Munnen går i ett ändå.
Men hemma så är jag absolut en gourmand och inte en gourmet. Jag har inga problem med bag-in-box eller billigare märken. En av de saker jag unnar mig är ett glas whiskey när jag tar en långt bad. Det får gärna vara nån av de enklare sorterna som Ballantines eller Famous Grouse. De irländska whiskeysarna är väl egentligen godast men vad som helst funkar.

5. …en drömgäst, vad bjuder du hen på och varför?
– Alltså drömgäst ändras ju hela tiden. Just nu är jag nog lite nyfiken på nuvarande Påven. Han verkar lite spännande med sitt klimatengagemang och att öppna upp för samkönade familjer. Vad dricker han en fredagkväll?
Alltså jag tänker att han skulle få överraska mig. Så självisk är jag. Om han insisterar på att att jag ska ta med nåt till vårt möte så måste jag ju så klart ta med ”livets vatten” i någon form… Akvavit, eau de vie, vodka….

 

Mycket spännande val, inte minst till katolska kyrkans överhuvud! Tack Stefan och trevlig helg!