Amalias fredagsfrågor: Susanne Histrup

Hon hade aldrig haft en tanke på att blogga, tills smarta mediaräven Charlotta Flinkenberg (vår gäst i avsnitt nummer tre) lyckligtvis fick henne på andra tankar! Idag bloggar Susanne Histrup i sitt eget namn, om stil, mat, resor och livet i allmänhet, alltid inspirerande, aldrig tråkig.

Hallo Susanne, vilken dryck bjuder du….

1. …dina svärföräldrar och/eller föräldrar på? 
– I julas serverade jag The Butcher, en kryddig och välsmakande Pinot Noir till mina svärföräldrar. Överlag gillar jag att servera vin i magnumflaskor, dels för att det känns generöst men också för att ser så härligt uppsluppet ut men även för att flaskorna är bättre för lagring av vin. Vin på magnum har både en elegans och ett djup tycker jag. Serverade hemmagjord schnitzel med alla tillbehör och det var försvinnande gott! Både mat och vin!

– En av mina favoritregioner i Italien är Piemonte och i höstas fick jag uppleva tryffeljakt i Alba, som var ren och skär magi! Barolo, är ett mytomspunnet vindistrikt och brukar kallas: ”the king of wines  & the wine for kings” så därför bjuder jag mina älskade föräldrar på en Barolo från Enzo Bartoli. Serverar en tryffelpasta till såklart.

2. …din älskade?
– Det är svårt att imponera på min man Johan som både är mycket vinintresserad och dessutom enormt vinkunnig men då vi både älskar Toscana så bjuder jag gärna honom på en av mina favoriter Tignanello från Antinori och självklart i magnumflaska! Serverar oss en riktigt vällagad bolognese till. Mums!

3. …dig själv/4. …din chef? 
– Då jag är min egna chef så bjuder jag mig själv på Champagne, alla dar i veckan. Ett glas kall champagne känns lyxigt och härligt och om jag riktigt unnar mig så blir det ett glas Dom Perignon från 2009 annars gillar jag Palmer & co. Äter löjrom till, kombinationen av skumpa och löjrom är svårslagen!

5. …en drömgäst/er, vad bjuder du hen/dem på och varför? 
– Just nu var det ett tag sedan vi hade middag för våra vänner, vilket vi brukar vara sjukt duktiga på att ha regelbundet. Därför blir mina drömgäster just nu att ha ett gäng av våra närmaste vänner över på middag och samtal långt in på småtimmarna.
Jag hade bjudit på ett välsmakande Châteauneuf-du-Pape vin och på tallrikarna, en mustig köttgryta med krämig potatispure. Avslutar middagen med en klassisk hotshot!