Amalias fredagsfrågor: Thomas Karlsson

Årets första att svara på ”Fredagsfrågorna” är ingen mindre än Thomas Karlsson!
Han är välkänd för landets alla ostälskare då han förgyllt mången stund med sina förträffliga rekommendationer och hans stamkunder kallar honom ”Ost-Thomas” med mycket kärlek och respekt. Vill du ta del av hans briljanta expertis hittar du honom bakom disken på Arla Unika i Östermalmshallen.

Hallo Thomas, vilken dryck bjuder du…

1. …dina föräldrar eller svärföräldrar på?
– Då jag inte har varken föräldrar eller svärföräldrar kvar bjuder jag gärna och ofta mina vänner…. söndagsmiddagen är alltid hemma hos mig. Mycket uppskattat av alla.
Börjar ofta med en torr cava, så torr att det ”skramlar”i glaset. Är vi många så satsar jag gärna på lätt tilltugg som en pizza bianco toppad med tunt skivad citron och sardeller (snott rakt av från Babette). Som varmrätt serverade jag senast lättrimmad torskrygg (i ugn) potatis, pepparrot och skirat smör. Pinot noir till de som önskar det och Viognier Altesse till de andra. Jag är barnsligt förtjust i Moscato d’Asti så det tillsammans med en fruktsallad fick avsluta det hela.

2. …din älskade?
– Champagne är alltid uppskattad. Tärnar gärna upp lite lagrad hårdost med schysst sälta till den.

3. …din chef?
– Och kollegorna! En torr sherry till några av våra ostar och lite chark förstås. Slänger in några Marconamandlar också. Bra kombo tycker jag. Vet att de andra uppskattar det också.

4. …dig själv?
– Gör gärna en Dry Martini till mig själv. Nu finns det så många spännande svenska destillerier med spännande variationer. Fast jag är nöjd med min Tanqueray, Noilly Prat och en god Cerignolaoliv. Gör den riktigt torr förstås.

5. …en drömgästen, vad bjuder du hen på och varför?  
– Först tänkte jag Tom Cruise, snygg men dricker säkert bara nyttiga proteindrinkar. Nä, bjuder in en av mina favoritartister Robyn. En fantastisk artist med mycket integritet, med mycket champagne tror jag vi båda kommer öppna upp för spännande och roliga samtalsämnen. Världsstjärnor dricker väl bara Champagne. Ostron, minst tre olika sorter och havskräftor, majonnäs och gott bröd.
Wow, kommer bli fantastiskt!!

Det är jag helt övertygad om att det blir! Tusen tack Thomas och god forsättning på 2021!