Amalias fredagsfrågor: Torbjörn Rolander

Jag har känt Torbjörn sedan 2003, då vi båda var aktiva på en nätverksajt innan dagens alla plattformar för sociala medier och vi surrade en del om drycker redan då.

Torbjörn är en riktigt cool bon vivant med fantastisk smak, det går alltid att fråga honom om råd angående dryck och han har alltid ett ypperligt svar. För närvarande finns han på Enjoy Wine där han har hand om en ytterst intressant produktportfölj.

Hallo Tobbe, vad bjuder du…

1)…dina svärföräldrar eller föräldrar på? 
– Jag bjöd mina föräldrar på Paraschos Orange One för ett par veckor sedan. Beredd på att dom skulle spotta ut vinet hade jag redan en annan flaska betydligt mera mainstream i beredskap. Döm om min förvåning när dom, efter att ha undrat om det är ett vitt vin eller något annat, smakar på det och uttrycker sig enormt positivt.
Så nästa gång det är dags så blir det med största sannolikhet en favorit i repris.

2) …din älskade?
– Vi börjar med Emidio Pepe’s Cerasoulo och fortsätter med Contadino från Frank Cornelissen.

3) …din chef?
– En halva Lord Calvert kanske?
Skämt åsido, han är ett stort fan av Jurtschitsch, och då blir det 2016 Ried Käferberg Grüner Veltliner.

4) …dig själv?
– Vitt: Richard Leroy, Anjou Blanc Les Noëls de Montbenault, årgång oväsentlig. Rött: 2014 Aubaine Pinot Noir, Au Bon Climat

5) …drömgäst?
– Om jag vill ha kul så bjuder jag Ricky Gervais på riktigt stora GT’s. Det kan bli en episkt rolig stund.
Vill jag försöka förändra världen så skulle det vara sjukt spännande att bjuda in Vladimir Putin till Branco Côtar, här skulle jag fylla honom till bredden med naturligt osvavlat vin samtidigt som Branco lär honom lite om ödmjukhet.

Tackar för mycket intressanta tips Tobbe, trevlig helg!