Amalias fredagsfrågor: Tove Oskarsson Henckel
Hon är journalist, globetrottande foodie, poddar och bloggar, har rattat ett magasin uppkallat efter sig själv och varit chefredaktör för ett gäng andra. Idag styr hon regalskutan Gourmet med fast hand. Bland mycket annat. Denna fredag är det Tove Oskarsson Henckel som svarar på frågorna.
Hallo Tove, vilken dryck bjuder du…
1. …dina svärföräldrar eller föräldrar på?
– Mina svärföräldrar och föräldrar bjuds på Louis Roederer Brut. Uppskattas av alla och är mycket champagne för pengarna. Min mamma får caviar och ost till medan mina svärföräldrar bjuds på toast Skagen.
2. …din älskade?
– Görans favoritchampagne är Larmandier Bernier. Så det blir Vielle Vigne du Levant 2008 med Oyster Rockefeller. Det är hans favvo-ostron.
3. …din chef?
– Amour de Deutz. Elegans i snygg förpackning. Serveras till löjromstoast.
4. …dig själv?
– Cristal 2002. Vill dricka Cristal resten av livet och äta caviar och ostron.
5. …en drömgäst, vad bjuder du hen på och varför?
– En bordeaux med ålder, serveras till en perfekt stekt biff från en fin gammal mjölkko.
Gott! Tack Tove och trevlig helg!