Balkan for beginners – Smakboxar i kvadrat!

Denna artikel är gjord i samarbete med Plivit Trade.

Halloj Balkanvänner! Ni har väl inte missat vårt poddavsnitt där vi dyker ner i Balkans kulinariska mysterier. Till vår hjälp hade vi våra vänner Arnela Golalic och superkocken Edin Dzemat från projektet Balkan for Beginners. Projektets syfte är att utbilda svenska konsumenter i hur man lagar mat från Balkan och hur man kan använda sig av de olika produkterna de distribuerar. Självklart är Dragan från Språk för alla med på ett hörn… Fattas bara!

Det som vi Gardenias älskar mest är deras olika smakboxar fyllda med allsköns godsaker! Som den magiska Ajvargrytan, vilken golvade oss med sin mustiga kärlek! Recept nedan:

Just Ajvar är en produkt som man kan ha till i princip allt. ”Bättre än ketchup” säger Dragan, men vad innehåller Ajvar egentligen? Edin Dzemat förklarar nedan:

Suktar du efter en egen låda? Glid in på denna länk och lägg vantarna på nästa! På hemsidan finns det fler recept, tips, en superbra matlexikon och en massa sköna instruktionsvideos! Glöm inte att följa Balkan for Beginners på FB.

Sugen på mer Balkan? I  avsnitt nr 11 får du höra mer av både Arnela och Edin!