Carlos Besöker: Bar Cañete – Barcelona

Min ständiga jakt på vattenhål i mitt älskade Barcelona är ett välkänt fenomen i mina närmaste kretsar. Därför var det extra roligt att få uppleva denna toppenbar tillsammans med mina nyfunna vänner.

För ett par veckor sedan var jag på besök hos Juvé & Camps i Penedés. Jag kommer att berätta om det längre fram i ett kommande poddavsnitt. En av kvällarna mötte vi upp Juvés export manager Victor Bernabe på hans favorithak i Raval.

Det är sällan jag imponeras av barer i Barca eftersom de flesta barer i stan är defacto helt underbara – yes, pun intended – men Bar Cañete var nåt utöver det vanliga. Fintapas i en opretto miljö med en salig och skön blandning av turister och locals.

Restaurangen har två delar, en lite ”finare” del för fine dining och en enklare del i anslutning till baren. Jag tycker bardelen är roligare. Om ni inte vill köa i ca 1-2 timmar för att få ett bord i bardelen rekommenderar jag starkt att ni bokar i god tid på deras hemsida. Minst ett par dagar i förväg.  Å andra sidan skadar det ju inte att hänga i baren och sippa på en krispig cava under tiden.

Maten var supergod och av hög kvalité. Är man ett sällskap så är det enklast att ta in ett gäng tapas att dela på. Vi sköljde ner allt genomgående med en av Juvé & Camps high-end cavor, Milesimé blanc de blancs. Fattas bara när vi var i så celebert sällskap! Till min glädje så finns äntligen cavan att få tag på här hemma i beställningssortimentet. Salud!

 

Cava Juvé & Camps Milesimé Chardonnay Reserva 2015 (nr. 73553) 299 kr

 

Bellota Jamon.

 

Hummerkroketter.

 

Tonfisk tataki.

 

Iberico med sparris och svampomelett.

 

Friterade boquerones från Málaga.

 

Oxsvansgryta.

 

Diverse sydeuropeiska ostar.

 

©Foto: Carlos Norlén