Carlos Besöker: Paris Del 1

Bonjour! Paris mon amour! Jag är lyckligt lottad att i tjänsten få besöka staden på regelbunden basis. Oftast gäller det inspelningen av min DJ-radioshow på FG Chic som sänds därifrån. Det är inte bara själen som får sitt lystmäte då. Emellan inspelningarna ser jag till att hinna med mina kulinariska ärenden, ty en hungrig DJ är en dålig DJ.

Denna vecka kan jag varmt rekommendera charmiga Bistro Beaubourg. Här kan du få en trerätters lunch för ca 15-20 euros inklusive en karaff duger-i-krig-vin. Vill man ha mer fancy droppar har de en kompetent vinlista att välja ifrån. Det är godkänd fransk husmanskost och trevlig personal. Ligger mitt i smeten.

Jag passade även på att hänga med en spansk väninna som just hade flyttat upp till Paris. Hon bor i 3e Arr, således ett perfekt tillfälle att upptäcka området. Naturligtvis är hipster-gentrifieringen i full gång men charmen är fortfarande kvar… Än sålänge!

Var intog vi vår middag måntro? Jo, på den förträffliga peruanska restaurangen Máncora Cebicheria. Ett hål i väggen hyllad till skyarna av självaste Liz Alderman på The New York Times. Det finns endast runt 12-13 bord och ingen bordsbokning, så kom i tid!

Denna vecka bodde jag på mysiga Hotel Les Théâtres, ett litet boutique hotel precis på gränsen mellan 2a och 3e Arr. Rummen är dekorerade efter olika franska pjäsförfattare. Jag bodde i Molièrerummet. Passande minsann! Jag snodde naturligtvis med mig lite Don Juan-duschkräm.

 

©Foto: Carlos Norlén