Dos Gardenias njuter av serier och matchande drycker

Vi älskar som bekant serier och under influensatider (vabb-ruari står för dörren) kan det vara skönt att bädda ner sig, sjunka in i en bra serie och slippa tänka. Det är dessutom svårt att inte bli förtjust i repliker som en skön metafor om att välja offer som en vinkonnässör väljer vin…

Gardenia Amalia spenderade stor del av januari med extremt envis influensa och kurerade sig medelst följande Netflixgodis:

AJ and the Queen
Vem älskar INTE RuPaul? Världens mest berömda drag queen, vars show ”RuPauls Drag Race” fått egna versioner i en mängd olika länder.
Den som stjäl denna show från hen är dock varken AJ eller den snygge men skumme latinopojkvännen, utan den blinde bästisen Louis. Det är drama, paljetter, uppträdanden och så många sköna bitchiga kommentarer att jag önskar jag var en drag queen själv.
Som RuPaul säger ”vi föds alla nakna, resten är drag”.

Drick till:
Moët & Chandon Rosé Impérial, nr 7598, 459 kr/750 ml. Säljs i specialdesignad förpackning mellan 15 januari-31 mars. RuPaul och seriens Ruby Red skulle absolut godkänna!

Dracula
Vampyrernas vampyr, den odödlige greven. Här gästspelar han i vår tid och hur han hamnar här och genom vems försyn, får vi veta i tre 90-minuter långa avsnitt. Danske Claes Bang gör en stilig blodsugare som rör sig i fantastiska miljöer.
Bäst utöver det är greve Vlads metafor om att välja offer: ”Like a connoisseur in a wine cellar, one chooses ones’ vintages with care, the reds, and the whites”. Det enda som drar ner betyget är de ständiga smarta kommentarerna som slutligen blir tröttsamma.

Drick till:
En kanske inte blir sådär supersugen på blodröda viner, välj istället ett exuberant vitt vin som tar plats och inte ber om ursäkt för sig, exempelvis Neudorf Rosies Block Chardonnay, nr 92913, 239 kr/750 ml.

Sex Education
ÄNTLIGEN!!! Säsong två av en av förra årets mest uppmärksammade serier är tillbaka, och det rejält! Invecklade relationer, fumliga försök att gå hela vägen, triangeldramer, ”vuxen” sexproblematik och en hel del humor. Hormonstinna tonåringars vardag med allt vad det innebär.
Gillian Anderson är fantastisk som sexterapeuten Jean Milburn och det är kul att se Mikael Persbrandt i en roll där hans machoegenskaper inte ständigt står i centrum.

Drick till: 
GT på Stockholms Bränneri Dry Gin, nr 39000, 292 kr/500 ml och Swedish Tonics Tonic Water, ca 20 kr/200 ml.


Russian Doll
Alla har vi någon gång hemsökts av existentiella dubier. Förhoppningsvis dock inte av det slag som huvudpersonen går igenom då hon gång, på gång, på gång får uppleva sin senaste födelsedag. Att knäcka koden för att slippa fastna i loopen (och ytterligare sätt att dö på) visar sig vara komplicerat.

Drick till: Skippa alkohol och njut av en kopp te, företrädesvis Pukka Lemon, Ginger & Manuka Honey, ca 32 kr/20 tepåsar som håller en tillräckligt klar i knoppen för att hänga med i seriens alla turer.