Euro2020 Åttondelsfinaldag 2: Tre traditionella ölländer och ett anrikt vinland

Vilken rysarmatch igår! Jag blev lite rädd ett tag att det skulle gå så långt som till straffar, tur att Chiesa och Pessina satte skitsnygga mål och visade att Gli Azzurri är att räkna med!

I Budapest idag spelar Nederländerna och Tjeckien om att gå vidare. Vodka är inte något vi förknippar Nederländerna med, men när det är anrika likörhuset Bols som står bakom den måste man prova, tänkte jag och köpte mig en flaska Bols Vodka, nr 29, 215 kr/700 ml. Den var inte lika len och fin som sina nordiska varianter, men absolut inte dålig. Gör sig bäst som drinkingrediens, företrädesvis med Bols utmärkta likörer!

När jag ändå är inne på att vidga mina dryckesvyer har jag beställt en flaska Fernet Stock, nr 81288, 200 kr/500 ml, för även om den italienska varianten från Branca är min favorit, älskar jag att prova andra versioner. Rapport kommer när jag provat den.

För att ytterligare bryta lite konventioner väljer jag en ciderfavorit från det traditionella öllandet Belgien: Stassen Cidre Brut, nr 82969, 59:90 kr/750 ml, torr, frisk med rejäl fruktighet. Supergod till typisk, traditionell sommarmat.

Slutligen en favorit från Portugal som nog får kämpa rejält för att gå vidare ikväll, nämligen Kompassus Reserva 2016 (byter snart årgång), nr 51460, 179 kr/750 ml. Druvan är blåa baga, som är typisk för den nordvästra portugisiska regionen Bairrada. Den ger viner med fruktiga, kryddiga toner med struktur, härligt syrliga, friska och med tydliga tanniner. Muito bom!!!

Må bästa lag vinna, mot kvartsfinalerna!!!